aranyélet

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata cége ugyan veszteséges volt, de azért 120 millió osztalékot kivettek belőle

Bőven az előírt határidő után, de végre közzétették a Nakama & Partners Kft. tavalyi beszámolóját. A dokumentumból kiderül, hogy bár nyereséget nem hozott a reklámügynökség, azért nem panaszkodhat a két Fidesz-közeli üzletasszony. 

A céget 2015-ben alapította Sarka Kata, akit akkor még Hajdú Péter feleségeként tartottak számon, és Bessenyei István üzletember, akinek érdekeltségei közt ott van a kormánykedvenc Valton-Sec, a kevesek által ismert, de jelentős bevételt hozó AC News Kft., illetve a Femcafét birtokló Netrise Hungary Kft. is.

Bessenyei ugyan a közös cégből kiszállt, Sarka Katát viszont vitte magával a Pasa parkba. A férfi helyére Rogán-Gaál Cecília szállt be a bizniszbe: Rogán Antal propagandaminiszter egykori felesége jó barátként és üzlettársként több cégben is érdekelt Sarkával együtt. A cégek közös jellemzője, hogy igen jól mennek, időnként teljesen meghökkentő számokat produkálva.

Luxusfeleségek: az üzleti életben is sikeresek a NER nagyasszonyai | atlatszo.hu

Jól ment tavaly az Interior Design Kft.-nek. A 2019 júniusában alapított belsőépítészeti tervezéssel foglalkozó vállalkozás, amelynek tulajdonosa a külügyminiszter felesége, Szijjártó-Nagy Szilvia, 2021-ben 417 933 000 forint nyereséget ért el 780 986 000 forint árbevétel mellett. Ebből vesznek ki 285 millió forintot, a maradék megy az eredménytartalékba – derült ki a napokban publikált egyszerűsített éves beszámolóból.

Masszív veszteség, jelentős osztalék

A Nakama & Partners 2020-ban még 375,2 millió forint árbevétel mellett 9,16 millió forint nyereséget hozott, ám a 2021-es évben 332,9 milliós árbevétel mellett 17 millió forint veszteséget termelt. A munkavállalók száma három fővel csökkent ezen idő alatt.

A veszteség azonban nem akadályozta meg, hogy a tulajdonosok pénzt vegyenek ki a cégből. A taggyűlési jegyzőkönyvből kiderül, hogy a tagok – Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata – 120 millió forint osztalék jóváhagyásáról döntöttek.

Ezt a pénzt minden bizonnyal a Nakama eredménytartalékából vették ki, ahol a friss cégbeszámoló szerint 322 millió forint volt 2021 végén.

A cég a saját oldalán azt írja magáról, hogy: „A Nakama & Partners egy 2015 óta működő reklám- és médiaügynökség, amelynek fő profilja a rendezvényszervezés, TV-produkció gyártás, PR és marketing szolgáltatás. Számunkra nincs két egyforma feladat és a kisebb feladatok épp úgy lázba hoznak minket, mint a hosszútávú, nagyobb volumenű projektek. Missziónk, hogy megbízóink részére kreatív és komplex megoldásokat kínáljunk, mindezt maximális igényességgel és szenvedéllyel párosuló elkötelezettséggel.”

Nem sok referenciát sorolnak fel: a Femcafé Inspiráló Nők Estje rendezvény, a Magyarország Szépe Miss World Hungary – melynek licensztulajdonosai Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília, a Rakonczai Piano live, melyet a Fröccsteraszon rendeztek meg (ez Bessenyei István, Sarka Kata férjének korábbi érdekeltsége, tulajdonosa jelenleg a valtonos üzlettársa, Varga Lajos Ernő), illetve a Mikulásgyárral dolgoztak együtt.

Üzletek és kapcsolatok

A jól házasodott – és jól vált – asszonyok több sikeres céget is visznek, mondhatni, amihez nyúlnak, az arannyá válik a kezük között. A zászlóshajó mindenképp a Top News Hungary Kft., mely egészen elképesztő, 85 százalékos profitrátát ért el. A bulvároldalból, melynek olvasói alig vannak, 2021-ben 1,5 milliárdos forgalom mellett 1,3 milliárd forint osztalékot vettek ki a tulajdonosai. A reklámokkal jól megtűzdelt oldalon előszeretettel hirdetett a Szerencsejáték Zrt., illetve júliusban az Oroszország elleni szankciókat ellenző, az árstopot és a rezsicsökkentést méltató kormányzati kisfilmeket is meg lehetett találni rajta – írta a Direkt36.

Rogán-Gaál Cecília 2021 januárjában alig fél évre a DCL Logisztika Kft. tulajdonosa lett, mellé csatlakozott egy cégen keresztül Szemerey Lóránd. Rogán-Gaál Cecília helyére dr. Boross Ildikó érkezett, és a propagandaminiszter azóta csak a Top News Hungary Kft.-ben és a Nakama & Partnersben tulajdonos.

Sarka Kata ezek mellett a BLTN Expansion Kft.-ben rendelkezik érdekeltséggel, amelyet tavaly augusztusban hozott létre az Alaszka Investments Kft.-vel közösen. Annak tulajdonosai a dúsgazdag Ráthonyiék, akik a Reál üzletlánc egyik alapítói. Fiuk, Ráthonyi Zoltán pedig Vajna Tímea vőlegénye.

Zimre Zsuzsa

Címlapkép: Rogán Cecília és Sarka Kata licenctulajdonosok a 2018-as Magyarország Szépe – Miss World Hungary szépségverseny sajtótájékoztatóján a budapesti Fröccs Terasz vendéglátóhelyen 2018. június 13-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Megosztás