szolgálati közlemény

Unalmas volt az életünk: leigazoltuk Hont Andrást

A HVG volt rovatvezetője csatlakozik az Átlátszó csapatához. A hetilaptól érkező újságíró a tényfeltáró lap adatújságírás projektjeiben vesz majd részt újságíróként és szerkesztőként.

Nélküled nincsenek fontos sztorik – adód 1 százalékát ajánld fel az Átlátszónak!

A történelem szakos és jogi végzettségű Hont András (45) párhuzamos életrajzait a kormánymédia és az ellenzéki pártsajtó folytatásokban közli, a neki tetsző részletek és interpretációk közül mindenki kedvére válogathat.

Hont korábban írt a Népszabadságba, a Magyar Hírlapba, a Magyar Nemzetbe, a Heti Válaszba, a Magyar Narancsba, az Élet és Irodalomba és több folyóiratba is. 2007-től rendszeresen publikált a Hírszerző portálon. Gyűjteményes kötete (Senkiföldjén harmadszor, Budapest, Kalligram) 2018-ban jelent meg.

2011-től dolgozott a HVG Kiadó Zrt-nél, előbb a hvg.hu véleményrovatát, majd a hvg.hu-HVG hetilap integrált véleményrovatát vezette és többszáz publicisztikát írt az elmúlt tíz évben rovatába. Ezenkívül újságíróként rendszeresen tudósított különböző eseményekről, így az elmúlt évek tömegmegmozdulásainak jelentős részéről. Ténycikkeiben – így a HVG Fókuszanyagaiban – általában átfogóbb, különböző időszakok, területek adatait, jelenségeit egybevető kérdésekkel foglalkozott, de készített interjúkat és riportokat is.

Rendszeres szereplője közéleti vitaműsoroknak, tavaly ősztől állandó résztvevője az ATV Öt című műsorának.

Konfliktuskerülő személyiségét sokan respektálják: Bayer Zsolt korábban verekedni invitálta, a szélsőséges Vadhajtások nevű portál bloggere pedig többször meg is kísérelte ezt, a DK-közeli Nyugati Fény pedig számtalan munkaórát fordít arra, hogy a tévés felvételeiből a legelőnytelenebb képet kockázza ki.

Ha egy ország kibaszósdit akar játszani saját magával, akkor én arrébb megyek – Hont András az Azonnalinak

Miért távozik a HVG-től? Merre megy tovább? Miért vált szerinte katasztrófa sújtotta területté a sajtó világszerte? Miért nem lehet megúszni a járványt? Többek között ezekről beszélgettünk Hont András publicistával, aki úgy látja, a polgári helyett az alattvalói attitűd kezd elterjedni, de azért a dobozon kívüli gondolkodásra is van igény. Nagyinterjú!

Adj 1 százalékot az Átlátszónak! Adószám: 18516641-1-42 Átlátszónet Alapítvány
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri vagy rendszeres adománnyal, vagy az szja 1 százalékod felajánlásával!

Megosztás