közbeszerzés

Jászai Gellért IT-cégei sorra nyerik a közpénzes munkákat

Ez a nap sem telik el anélkül, hogy a Mészáros Lőrinchez köthető cégek ne nyernének valamilyen közbeszerzésen. Ezúttal a BKK, valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal bízta meg Mészáros jobbkezének, Jászai Gellért IT-cégeit különböző beruházásokkal.

Támogasd a munkánkat
pólóvásárlással!

Telefonhálózat karbantartására nyert  nettó 795 millió forintos munkát a T-Systems Magyarország Zrt. a BKK felhívással induló tárgyalásos eljárásán. A három beérkezett ajánlatból a legkedvezőbbet benyújtó cégnek többek között két évig biztosítania kell a telefonos ügyfélszolgálatot (napi szinten átlagosan kétszáz hívással számolva), de több száz telefont és hangrögzítő berendezést is be kell szerezniük.

Mindez annak függvényében is figyelemre méltó, hogy pár napja jelentették be hivatalosan is: a Mészáros Lőrinc jobbkezének, Jászai Gellértnek tulajdonában lévő informatikai vállalat, a 4iG Nyrt. megvásárolja a T-Systems Magyarország részvényeit.

Azt a bejelentéskor kiemelték, hogy a T-Systems kis-és középvállalati értékesítési üzletága nem képezi az üzlet részét, a 4iG csak a nagyvállalati üzletágat viszi, amivel a zsíros állami tendereket és céges megrendeléseket lehet elnyerni.

A 444 megírta, hogy talán a legnagyobb jelentősége annak van, hogy a T-Systems különböző feladatokat végez a Nemzeti Választási Irodának, vagyis a cég megvásárlásával Orbán köreinek rálátása lesz a választási informatikai rendszerre.

Az is emlékezetes, hogy 2017-ben a T-Systems fejlesztette a BKK-nak a problémás e-jegyrendszert, amiről egy nappal a vizes vb kezdete előtt szerződtek. Az ügyben az NNI is nyomozott, és épp a napokban született ítélet: a biztonsági hibákat feltáró etikus hackert a bíróság első fokon 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Remélhetőleg a telefonhálózatok karbantartásával nem lesznek problémák, illetve van még egy nagy BKK-s projekt, amiben részt vesz a T-Systems.

Ahogy a Vg.hu már beszámolt róla, a Sys IT Services Kft. egyedüli pályázként nyerte el a főként szoftverfejlesztésre, alapinfrasturktúra és hálózat üzemeltetésre vonatkozó, nettó 19 milliárd forint értékű megbízást a BKK-tól. A cég, amelynek tulajdonosai között találjuk a zuglói és józsefvárosi parkolási bizniszről ismert Várszegi Zsoltot is, alvállalkozóként bevonja a munkába a T-Systems Zrt.-t és a 4IG-t is.

Ma kapott egy újabb közpénzes megbízást a 4iG is: a HVG szúrta ki, hogy a cég nyerte el a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal távoktatási licencek beszerzésére kiírt csaknem 1,9 milliárd forintos közbeszerzését. A 4iG feladata itt a zárt rendszerű távoktatási képzésmenedzsment és tananyagszerkesztő rendszer licenceinek beszerzése lesz.

Katus Eszter

Címlapkép: Jászai Gellért az Inforádió műsorában (forrás: Youtube)

Megosztás