nemzeti együttműködés

Azbej Tristan és Varga Judit államtitkár közel 9 millióért kapott kommunikációs tréninget

Az európai uniós kapcsolatokért felelős Varga Judit tréningjére 6,4 millió forintot, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős Azbej Tristan edukálására 2,5 millió forintot költött a Miniszterelnökség. Tristan oktatását a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ kutatási igazgatójának cége végezte.

Támogasd a munkánkat pólóvásárlással!

Ferjancsics László, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület önkormányzati képviselője közadatigénylésben kérte ki a két államtitkárra vonatkozó szerződéseket.

A Ferjancsics által megkapott iratok szerint a Miniszterelnökség 2019. április 10-én állapodott meg Varga Judit, az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, és Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár kommunikációs továbbképzéséről két céggel.

Varga Judit tréningjét a PLANB Magyarország Kft. végezte, ami nettó 6,4 millió forintot kapott a munkáért. Az 5 alkalmas tréning keretében az államtitkár asszony tévéstúdiós környezetben és 2 újságíróval is gyakorolt.

Részlet a Miniszterelnökség és a PLANB Magyarország Kft. szerződéséből.

Varga Juditnak egyébként nem okoz gondot a kommunikáció: tavaly decemberben lekommunistázta Jean-Claude Junckert, idén márciusban Manfred Weber nyilatkozatát kritizálta, májusban pedig a komplett brüsszeli elitet szidta. Az is márciusban derült ki, hogy Novák Katalin családügyi államtitkár, és Szájer József EP-képviselő mellett Varga lesz a harmadik tagja annak a csapatnak, ami tárgyalni fog az Európai Néppárttal, miután az felfüggesztette a Fidesz tagságát.

Azbej Tristan kommunikációs tréningjét a Clavis Consulting Kft. vállalta nettó 2,25 millió forintért. A pénzért cserében Tristan 6 alkalommal kapott felkészítést újságírók bevonásával, valamint kidolgoztak neki egy személyes kommunikációs stratégiát is plusz 250 ezer forintért.

Részlet a Miniszterelnökség és a Clavis Consulting Kft. szerződéséből.

A tavaly szeptember alapított Clavis Consulting Kft. tulajdonosa Törcsi Péter, a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ kutatási igazgatója. A céget tavaly december a Fidesz-frakció nettó 11,4 millió forint értékben bízta meg szaktanácsadással a Brüsszel elleni harcban – erről az Mfor számolt be akkor. Januárban pedig a Hvg.hu írta meg, hogy a Miniszterelnökség egy 5 éves brit elemzés feldolgozásával bízta meg a céget nettó 14,5 millió forintért.

Címlapkép: Azbej Tristan és Varga Judit.  A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

Megosztás