nemzeti együttműködés

Böszörményi-Nagy Gergely cége havi 536 ezer forintért ad tanácsokat a Miniszterelnökségnek

A Design Terminal vezetője a többségi tulajdonosa a CreaCity Kft.-nek, ami jövő május végéig „kormányzati stratégia kidolgozását támogató szakmai tanácsadást nyújt” Gulyás Gergely minisztériumának.Társadalmi célú hirdetés

Az Átlátszó egyik olvasója rendszeresen kikéri, hogy a Miniszterelnökség kikkel milyen szerződéseket kötött. Ilyen közadatigényléseknek köszönhetően kerültek nyilvánosságra Répássy Róbert megbízásai, és nemrég egy újabb érdekes dokumentum bukkant fel így.

A birtokunkba került szerződés szerint a Miniszterelnökség július 23-án tanácsadási szerződést kötött a CreaCity Kft.-vel. A megállapodás értelmében a cég 2019. május 31-ig

„kormányzati stratégia kidolgozását támogató szakmai tanácsadást nyújt, ennek keretében elsődlegesen a nemzetgazdasági és társadalmi versenyképesség területét érintő nemzetközi trendelemzéseket készít, háttéranyagokat állít össze, valamint tanulmányokat, helyzetfelmérést is tartalmazó összehasonlító elemzéseket készít, javaslatokat fogalmaz meg, a hozzá intézett megkeresések tárgyában állásfoglalásokat ad.”

A CreaCity Kft. a feladatok ellátásáért összesen nettó 5,5 millió forintot kap.

2018. július 24-31. között nettó 140 ezer forintot, utána pedig nettó 536 ezer forintot havonta. A honlappal nem rendelkező cég többségi tulajdonosa Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal igazgatója.

 

Az állami kreatívipari központnak szánt Design Terminal 2011-ben nyílt meg az Erzsébet téren, majd 2016 januárjában felkerült a bürokráciacsökkentési halállistára, és megszüntették. Ekkor a kormányzati háttérintézmény közhasznú nonprofit kft.-vé alakult át, és változatlanul kapott évi 600 millió forint állami támogatást az EMMI-től. Ezt a kisebbségi tulajdonos Böszörményi-Nagy Gergely azzal indokolta a Magyar Nemzetnek, hogy „a szervezet jogi átalakítása nem eredményezett feladatcsökkenést”.

A Design Terminal Közhasznú Nonprofit Kft. többségi tulajdonosa a kezdetektől Csák János volt londoni nagykövet.

A CreaCity Kft.-t 2016 áprilisában Mosonyi Katalin alapította, aki 2014-ben már egy Nézőpont-közeli álcivil alapítványt is létrehozott, és 2016 nyarán a Design Terminal N. Kft. ügyvezetője is volt.

Böszörményi-Nagy Gergely 2017 júniusában szállt be a CreaCity Kft.-be, és azóta is többségi tulajdonosa a cégnek, ami most tanácsadási megbízást kapott a Miniszterelnökségtől.

A céginformációt az OPTEN Kft. szolgáltatta. Címlapkép: Majtényi Mihály, budapest.hu

Megosztás