közbeszerzés

A ZÁÉV az UTE új jégcsarnokát dupla áron, 2 helyett 4,6 milliárdért húzza fel

Egyszerűen nem lehet megállítani Mészáros Lőrinc cégeit a közbeszerzések elnyerésében. A milliárdos üzletember egyik új érdekeltsége, a ZÁÉV Építőipari Zrt. most az Újpesti Torna Egylet számára épít jég- és curling csarnokot.

Fizess elő az Átlátszóra!

Fizess elő az Átlátszóra: atlatszo.hu/tamogatom

A sportegylet tavaly év végén számolt be arról, hogy új jégcsarnokot építtetnek, mivel az UTE Jégkorong Szakosztálya kinőtte a Megyeri úti létesítményt. „Az ország egyik legeredményesebb jégkorongszakosztályánál annyira sok a gyerek, hogy nem lehet már megfelelő mennyiségű edzésidőt biztosítani egy jégpályán. Elengedhetetlen, hogy legyen egy második jégpályánk, mert egyszerűen nem tudunk fejlődni, a csapatoknak nincsen elég jégidejük.”

A hamarosan startoló építkezésről beszámolva a jégkorong-szakosztály elnöke hangsúlyozta, hogy „az új pálya a XXI. századnak megfelelő edzőpálya lesz, komoly infrastruktúrával, öltözőkkel, modern helyiségekkel. Ami azonban újdonság, hogy a jégkorong mellett lesz egy curling pálya is, hiszen Magyarországon ezt a sportágat is egyre többen űzik.”

Az uniós közbeszerzési értesítő, a TED legfrissebb számában most megjelent az UTE jégcsarnokának kivitelezésére kiírt közbeszerzés eredménye: a tájékoztató alapján 5 ajánlat érkezett a munkára, és a nyertes a ZÁÉV Zrt. lett.

A Szilágyi utcai atlétikai sporttelepen épülő új Jégcsarnok alapterülete 3962 m2 lesz, amely magában foglal egy megközelítőleg 2000 m2 nagyságú jégpályát.

A ZÁÉV az eredetileg tervezettnél kétszer drágábban, nettó 2,1 milliárd forint helyett 4,6 milliárdért húzza fel a létesítményt.

Idén januárban jelentették be, hogy a ZÁÉV Zrt. és építőipari tevékenységet folytató leányvállalatai Mészáros érdekeltségébe kerültek. A cégnek mostanában nem az UTE-jégcsarnok az egyetlen drága munkája: nemrég megírtuk, hogy Zalaegerszeg új fedett uszodáját a becsült 5,6 milliárd forint helyett 8,8 milliárdért húzza fel a ZÁÉV, és mintegy 26 milliárd forintért építi fel az új Néprajzi Múzeumot a Városligetben a Magyar Építő Zrt.-vel közösen.

A közbeszerzések alakulását nyomon követve korábban cikkeztünk arról, hogy számításaink alapján 2017-ben a ZÁÉV 430 milliárd forint értékű tendert nyert el, 2018-ban pedig 42,4 milliárd forint értékű közpénzes megbízást kapott.

Csikász Brigitta

Címlapképen a jégcsarnok látványterve

Megosztás