műemlékvédelem

Meglepő tény: az Aldi a tulajdonosa a leégett Hűvösvölgyi Vígadónak

Keddre virradó éjszaka, éjfél körül kigyulladt a Bánffy György emlékpark közelében a Hűvösvölgyi Vígadó. Az 1500 négyzetméteres étterem évek óta üresen áll, az elhagyott épületben tomboló tüzet csak több óra alatt sikerült eloltani – közölte az MTI. Megnéztük, kinek fájhat a feje most emiatt, és meglepő választ kaptunk: a terület 2015 óta az Aldi tulajdonosáé. 

A Hűvösvölgyi Vígadóról – legalábbis a neve alapján – elsőre biztosan azt gondolnánk, hogy olyasvalakié, aki szórakozóhelyekben utazik. Ehhez képest az épület, amelyet összesen 12 tűzoltóautóval oltottak, valójában egy élelmiszerláncé.

Miután megtudtuk, hogy lángol az épület, lekértük az ingatlan tulajdoni lapját, így derült ki, hogy a területet 2015 december 23-án vette meg a Hofer Magyarország Ingatlan Kft. 

 

Ez egy magyarnak látszó cég, de a látszat néha csal, és ez most is így van. A vállalat ugyanis csak a nevében magyar, valójában külföldi tulajdonosai vannak. A céget a Helmut Hofer GmbH és a Brunner Handels GmbH jegyzi.

Ez a két vállalkozás a tulajdonosa az Aldi Magyarország Holding Vagyonkezelő Kft.-nek is – ami pedig az Aldi élelmiszerláncot takarja, a terület tehát végső soron az övék. 

A tűz miatt az épület gyakorlatilag megsemmisült,  az oltási munkálatok közben a tetőszerkezet részlegesen beomlott és az épület életveszélyessé vált, ezért csak kívülről tudták oltani a tüzet.

Az oltási munkák közben két közeli épületet, köztük egy óvodát is védeni kellett a lángoktól. Az elsődleges információk szerint a tűzben senki sem sérült meg.

A cégadatokat az Opten szolgáltatta.

Megosztás