nemzeti együttműködés

A választás előtti napokban a Magyar Időkben és a Magyar Hírlapban hirdetett a CÖF az MVM-támogatásból

Az áprilisi országgyűlési választás előtt 5-5 alkalommal jelentették meg a “Kufárok, a haza nem eladó!” üzenetű hirdetést a két kormányközeli lapban összesen 2,2 millió forintért. Emellett gyártattak két ilyen feliratú molinót is 1,3 millió forintért, amiket a CÖF elnöke, Csizmadia László cégének egyik épületére tettek ki.



Társadalmi célú hirdetés

2016-ban az állami tulajdonú, közpénzből működő Magyar Villamosművek Zrt. (MVM) 508 millió forint támogatást adott a Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórumnak (CÖF). Az MVM először nem akarta megmondani, hogy mire költötte el a pénzt a CÖF, ezért be kellett perelnünk az állami céget. Szeptember elején végül egy betekintésen megkaptuk az iratokat, amik alapján már megírtuk, hogy 433 millió forintot 4 rövid imázsvideóra költöttek a kormánypárti civilek, és a Brüsszel elleni brüsszeli tüntetésüket is az MVM-támogatásból fizették.

Szeptember 5-én az MVM székházában megnézhettük a CÖF beszámolóját az 508 millió forint támogatás felhasználásáról.

Az iratok szerint további 3,6 millió forintot “Civil érdekű hirdetésekre” költöttek el.

Ehhez semmiféle indoklást, leírást vagy magyarázatot nem fűztek hozzá, csupán becsatolták a számlákat, azok összesítését, és a teljesítési igazolásokat.

5-5 darab hirdetés jelent meg a Magyar Időkben és a Magyar Hírlapban 2018. április 3. és április 7. között, vagyis az országgyűlési választás előtti 5 napban. Minden nap 1-1 mindkét lapban.

A hirdetések nagyon egyszerűek voltak, mindössze egy magyar zászló, a CÖF és a mögötte álló Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) logója, valamint a “Kufárok, a haza nem eladó!” felirat állt rajtuk.

A CÖF a hirdetésekért a Magyar Hírlapnak 736.600 forintot, a Magyar Időknek 1,5 millió forintot fizetett az MVM-től kapott támogatásból.

A CÖF beszámolójába csatolt egyik teljesítési igazolás a hirdetésről.

A két kormányközeli lapban megjelentetett hirdetések mellett a CÖF gyártatott két molinót is ugyanezzel a szöveggel.

A molinók gyártását és kihelyezését az Expo Dekor Kft. végezte, a CÖF 1,35 millió forintot fizetett a cégnek a munkáért az MVM-támogatásból.

A számlaösszesítő szemérmesen csak annyit említ, hogy ezeket a Budaörsi úton helyezték ki, de szerencsére becsatoltak róluk egy fotót bizonyítékként.

A CÖF beszámolójába csatolt fotó a molinókról.

A fénykép alapján egyértelműen beazonosítható, hogy az épület, amire a molinókat kitették, az a Bétex Zrt. ingatlana a Budaörsi út 112/C szám alatt.

A Bétex Zrt. egyik tulajdonosa pedig Csizmadia László, a CÖF elnöke.

Az ingatlant jelenleg eladóként hirdetik a Bétex honlapján, de a cégnyilvántartásban még mindig a cég egyik telephelyeként szerepel.

Az újsághirdetésekben és molinókon megjelentetett képet a CÖF a Facebook-oldalán március 26-án tette közzé, és április 2-án kiadtak egy MTI-közleményt is, amiben Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc nevével együtt ez a kufáros mondat is szerepel.

„(…) Soros György embercsempészekkel szövetkező NGO-i és a Simicska-média mögött felsorakozók szeretnék bevándorló országgá tenni hazánkat, megpróbálják felszámolni a zsidó-keresztény civilizáció évezredekre visszanyúló európai hagyományait. Kufárok, a haza nem eladó! A mindenkor civil CÖF-CÖKÁ-t 2009 óta a békemenetek, a szellemi honvédők és támogatóink legitimálják. (…)”

A céginformációt az OPTEN Kft. szolgáltatta.

Megosztás