BD FCKN PST ZRT

Tiborcz milliárdos török üzlettársa bontja a K&H Bank Pozsonyi úti fiókjának épületét, panorámás szálloda épülhet a helyére

Bontják a K&H Bank Zrt. Pozsonyi úti fiókjának az épületét. A terület új tulajdonosa nem más, mint a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal üzletelő török milliárdoshoz, Adnan Polathoz köthető PD Real Estate Development Kft. Információink szerint dunai panorámás szálloda épülhet a XIII. kerületi irodaház helyén. A bontást nem rég kezdték el.

Az ingatlan jelenlegi tulajdonosa a PD Real Estate Development Kft. A főtevékenységként ingatlankezelést végző cég egyik vezető tisztségviselője 2017. október vége óta Adnan Polat, egyik tulajdonosa pedig a török üzletember érdekeltsége a HBRE International Investments B. V. A vállalkozás másik tagja a HBRE-hez hasonlóan amszterdami székhelyű Emirkerim B. V.

A PD Real Estate egyelőre veszteséges. Az Opten céginformációs rendszer alapján az alapítás évében, 2016-ban mínusz 1,8 millió forintot, tavaly pedig mínusz 10,1 millió forintos adózás előtti eredményt tüntettek fel a pénzügyi adatok között.

A HBRE-vel kapcsolatban már több cikk is megjelent az Átlátszón. A társaság a BDPST Zrt.-vel együtt tulajdonolta a Tiborcz Istvánhoz köthető AMX HS Real Estate Management Hungary Kft.-t. Ma már viszont annak egyedüli tagja.

Az amszterdami cég érdekelt volt 2015 szeptembere és 2016 márciusa között Tiborcz másik vállalkozásában, az AMX Nador House Kft.-ben (későbbi nevén a Pharaon-Kappa Kft.-ben) is. A cégnek azután lett új neve 2016 márciusában, hogy új tulajdonoshoz, a Pharaon-Omega Fejlesztési és Tanácsadó Kft.-hez került.

Ezzel az ügylettel a Pharaon-Kappáé lett a József nádor téri egykori Postabank-székház. A másik AMX cég, az AMX Real Estate a Rátkai Klub hatodik kerületi villáját vette meg. A harmadik BDPST-társaság pedig a TRA Real Estates Kft. – mint korábban megírtuk – a turai Schossberger-kastélyt szerezte meg.

A 2016 áprilisában létrehozott PD Real Estate székhelye egyébként a Csörsz utcában van, ott, ahol a Pharaon-Kappa Kft. is megtalálható.

Csikász Brigitta

Fotó: Átlátszó / Halász Áron

Megosztás