Egyéb

Hadházy: Rogán találmánya után is nyomoz az OLAF

 

Nagyon hasonlít Rogán Antalnak a mobilaláírással kapcsolatos híres „találmányára” az a tétel, amit az OLAF ajánlására a NAV nyomozói is vizsgálnak költségvetési csalás gyanújával. Erről Hadházy Ákos LMP-s politikus számolt be hétfőn.

Hadházy Ákos kikérte és ha több körben is, de végül megkapta Polt Péter legfőbb ügyésztől az OLAF jelzései alapján indult magyar büntetőeljárások listáját. A teljes lista itt böngészhető.

Kutatás-fejlesztés címen összesen 9,7 milliárd forint nyomát keresik a hatóságok. Köztük van a Csík-család érdekeltségében álló Profitrade 90 Kft. több projektje is, például 256,8 milliós támogatást elnyert Mobilsign – Hiteles aláírás mobil készülék segítségével munkacímű is.

A cég egyik tulajdonosa Rogán Antal jelenlegi kancelláriaminiszterrel közösen védetett le hasonló technológiát – erről először a Népszabadság számolt be 2016-ban.

Rogánék az ezt követő médiabotrányban közölték, a miniszter találmánya nem igényelt és nem kapott uniós forrást. A Profitrade-hez, illetve Rogán szabadalmas kapcsolatrendszeréhez kötődő vállalkozók másik cégük révén jelentős állami beszállítók.

Kapcsolódó cikkeink

Több tucat büntetőeljárás indult Magyarországon az OLAF kezdeményezésére az elmúlt években

Rogánék nyaralójában csak az új medence legalább 10 millió forintba került

Titokzatos svájci cégeken keresztül is a Rogán-Kertész üzleti körhöz köthető Fürstner József fogorvos

Hét korrupciógyanús ügy, amikbe Rogán Antalnak régen bele kellett volna buknia

Rádi Antónia

Megosztás