Egyéb

Vass Csepp: Mészáros pálinkafőzdét vett

 

Bodrogkeresztúri pálinkafőzdét vett a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő Búzakalász 66 Felcsút Kft. Az új szerzeményt hozzácsapják a tavaly óta Mészáros-érdekeltség Dereszla borászathoz.

A miskolci Vass család érdekeltsége volt január közepéig a 2014-ben alapított, bodrogkeresztúri Vass Csep Pálinkafőző Kft. A desztillált szeszes ital gyártásával foglalkozó. 3 millió forint törzstőkéjű cég 2016-ban 19 milliós árbevétel mellett 7,6 millió forint eredménnyel gazdálkodott.

Most vevő került rá, nem is akárki. A Mészáros-család érdekeltségében álló Búzakalász 66 Felcsút Kft. vette át Vassék üzletrészeit, s lett a szeszfőzde egyetlen tulajdonosa – derült ki a friss Cégközlönyből.

Mészárosék át is nevezték új szerzeményüket Dereszla Food and Spirit Kft.-re. A tokaji Dereszla-csoport egész cégbirodalommá vált, amióta Mészáros 2016-tól fogva elkezdte borászati terjeszkedését.

A Dereszla Kft.-t meg is bízta a Földművelésügyi Minisztérium, hogy az 1956-os emlékév tiszteletére palackozza újra az 1956-os évjáratú aszút, az RTL Klubnak a birtokigazgató azt nyilatkozta, hogy önkéntes munkában.

Előzmények

Mészáros Lőrinc az úr a Dereszla borászatban, tokaji cégbirodalma is lett Felcsút urának

Újabb céget vett a nevére Csík Zoltántól a felcsúti polgármester

Rádi Antónia

Megosztás