Egyéb

Mutatjuk Tiborcz István új villáját – 369 millió forintért hirdették, de fel kell újítani, mert életveszélyes állapotban van

 

Több forrásunk is megerősítette, hogy egy korábban 369 millió forintért meghirdetett XII. kerületi villát vett meg Tiborcz István a nyáron. A miniszterelnök veje tegnap interjút adott a Matolcsy György jegybankelnök fia által tulajdonolt Origónak, amiben azt nyilatkozta, hogy a Kútvölgy-virányosi villát üzleti célra vásárolta. Az interjúból kiderült az is, hogy valóban az övé egy Tiborcz-közeliként elhíresült ingatlancég, a BDPST Zrt., amely számos nagy értékű ingatlant vásárolt fel országszerte az elmúlt években. A Kútvölgy-virányosi villát azonban nem a cége, hanem a saját nevére vásárolta meg az üzletember.

Amikor a múlt héten hírt adtunk a vásárlásról, még csak gyanakodtunk, hogy az ingatlan hirdető oldalakon korábban 369 millió forintért meghirdetett budai villa lehet Tiborcz István új szerzeménye. A gyanúra az adott alapot, hogy a hirdetésben szereplő telek pontosan ugyanakkora, 1536 négyzetméteres volt, mint amekkorát a tulajdoni lap tanúsága szerint Tiborcz vásárolt. Ráadásul ugyanabban a városrészben, a budai hegyvidék Kútvölgy-virányosi negyedében fekszik. Előzmények:

Kertes villát vásárolt Tiborcz István, a miniszterelnök veje Kútvölgyben

A Tiborcz-féle ingatlant több ingatlanos oldalon is meghirdették, de posztunk írásakor már csak az Ingatlanbazáron volt aktív a reklám. Képeink ilyen hirdetési oldalakról valóak. Sokáig azonban már nem néz pontosan így ki az épület, Tiborczék ugyanis jelentős átalakításba fogtak.

 

ingatlanbazar_haz_belso

 

ingatlanbazar_haz_furdo

 

ingatlanbazar_haz_kert

 

ingatlanbazar_haz_kulso

 

ingatlanbazar_haz_lepcsohaz

 

ingatlanbazar_haz_medence

 

ingatlanbazar_haz_terasz

Az épületről Tiborcz most azt nyilatkozta a Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám birtokába került kiadó által megjelentetett Origo hírportálnak adott interjújában, hogy magánszemélyektől, üzleti célra vásárolta meg az ingatlant, ám az épületről kiderült, hogy életveszélyes volt, most zajlik a felújítása. Ezt helyszíni szemlénk is alátámasztja:

Mutatjuk Tiborcz István új villáját – 369 millió forintért hirdették, de fel kell újítani from atlatszo.hu on Vimeo.

 

Az Origónk megjelent hétfői Tiborcz-interjúnak nem az volt a fő célja, hogy a Kútvölgy-virányosi villláról magyarázkodjon. Hanem alighanem az, hogy megelőzze a Heti Választ, amely betekintést kapott a luxusingatlan-befektető BDPST Zrt. részvénykönyvébe. A részvénykönyv egyébként nyilvános irat, kérésre a cégeknek meg kell mutatniuk, némi időhúzás után a BDPST is így tett: csütörtökön lesz erre lehetősége a hetilap újságírójának.

A BDPST-ről már évek óta gyanítható, hogy Tiborcznak van némi köze hozzá: alapításkor ő fizette be az illetéket. A céghez tartozik jelenleg is legkevesebb öt nagy értékű ingatlan, a turai kastély, a belvárosi Mahart-ház, a badacsonyi Ranolder-villa, egy orbánhegyi telek és egy Andrássy úti palotarész.

Ráadásul éppen ez a cég, a BDPST üzletelt a nemzetközi körözés alatt álló, időközben állítólag elhunyt Gaith Pharaonhoz köthető üzleti körrel. Nem csoda tehát, hogy a miniszterelnök veje igyekezett a háttérben maradni.

A Heti Válasz írta meg nemrégiben azt is, hogy a cégbíróság jelezte a társaság felé: csak akkor jegyzi be a BDPST tőkeemelését, ha felfedik a valódi tulajdonosokat. A cégnyilvántartásban ugyanis csak az alapítók, két magánszemély látható, az osztalékelsőbbségi részvényesek nem. Interjújában Tiborcz most azt mondta, meghatározó tulajdonrésze van a BDPST-ben, vagyis az valóban az ő cége.

Kapcsolódó cikkeink

Kastélyok, villák, székházak – így gyarapodott a miniszterelnöki vő környezete az elmúlt évben

Hatmilliárd forintba került volna a turai kastély felújítása, rejtőzködik az új tulajdonos

Most egy városligeti fasori villa került a miniszterelnök vejéhez köthető cégcsoporthoz

Jordániai üzletember vásárolt meg egy Tiborcz Istvánhoz köthető ingatlancéget Postabank-székházastul

A jó bevándorlók: arab, török és ázsiai üzletemberek az Orbán-család körül

Milliárdos török üzletember a Tiborcz Istvánhoz köthető cégcsoportban

Orbán szomszédságában is bevásárolt az FBI által körözött szaúdi milliárdos

Tiborcz István ismerőse került az AMX HS Real Estate Kft. élére

Összevissza beszél a kormányzat a Pharaon-ügyben, üzleti megfontolások írhatták felül a nemzetbiztonsági kockázatot

Rádi Antónia

Megosztás