Egyéb

Kormánypárti önkormányzati képviselők randalíroztak Vácon

 

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz a rendőrség, miután néhány héttel ezelőtt kormánypárti önkormányzati képviselők randalíroztak Vácon. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kizárási indítványt terjesztett elő, Komárom-Esztergom megyébe került át a vizsgálat. Amíg az eljárás le nem zajlik, a Fidesz-KDNP váci szervezete nem foglalkozik a történtekkel – közölte szerkesztőségünkkel Pető Tibor elnök.

Néhány héttel ezelőtt három FIDESZ-KDNP-s önkormányzati képviselő randalírozott kapatosan Vácon – osztotta meg értesülését az Átlátszóval egy, a Pest megyei településen élő olvasónk. Információi szerint a helyi politikusok nem csak az éjjel is nyitva tartó egyik bolt alkalmazottjával kötekedtek, hanem szemetest borítottak fel és közlekedési táblát döntöttek ki a helyükről.

Egy váci internetes újság, a vacivilag.hu is beszámolt a rongálásról, de a tettesek személyére a cikk nem tért ki. A Váci Lokálpatrióta Egyesület elnevezésű Facebook-csoport viszont október 20-ai bejegyzésében már kérdésként veti fel, hogy rendőrségi ügy lett-e a képviselők garázdaságából. Ezt a képviselő-testületi ülésről készült beszámoló részeként említették meg, ahol a történtek is szóba kerültek.

A rendőrség az Átlátszó két héttel ezelőtt elküldött megkeresésére most úgy reagált, hogy „az Ön által kérdezett esettel összefüggésben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomozás indult” a váci kapitányságon.

„Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kizárási indítványt terjesztett elő, amelyet követően az Országos Rendőr-főkapitányság a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki az eljárás lefolytatására” – tették hozzá.

A váci FIDESZ-KDNP szervezet elnökétől, Pető Tibortól, aki a város alpolgármestere is egyben, szintén tájékoztatást kértünk. Pető Tibor végül azt közölte, hogy majd ha a rendőrség eljárása megállapítja a három ember felelősségét, akkor döntik el, hogy milyen további lépéseket tesznek.

Csikász Brigitta

Megosztás