Egyéb

Tarsoly Csaba titkára végrehajtja Huth és Stefka cégét

Kft.-vé lép elő a Pesti Srácok lapigazgatója, a kommunista rezsim belügyi tudósítója, Stefka István korábbi bt-je, a Dr. Sziget. Az 56-os tematikájú sörözőt üzemeltető Dr Sziget jelenlegi feles tulajdonosa (kültagja), a PS-főszerkesztő Huth Gergely érdekeltségében álló Gerilla Press Kft. végrehajtás alatt áll, a végrehajtást Mikuska Zoltán, Tarsoly Csaba Quaestor-vezér egykori titkára kérte.

Nem volt túl jó bőrben a tavalyi mérlegzáráskor a Dr. Sziget Vendéglátóipari és Zsurnalisztikai Bt. 5,6 millió forintos árbevétele 1,8 milliós veszteségre volt elegendő, a saját tőke mínusz 2 millió forintot tett ki. Pedig a budai R56 sörözőt üzemeltető cég kétmillió forintot nyert el az 1956-os emlékév közpénzkeretéből  a vendéglátóhely forradalmi stílusúvá alakítására.

A Dr. Sziget 2012-ig Stefka Istváné, a kormánypárti Pesti Srácok oldal lapigazgatójáé volt, jelenleg pedig a portál főszerkesztője, Huth Gergely érdekeltsége a kültag Gerilla Press Kft. révén. A PS-Stefka-Gerilla Press érdekeltségeknek egyebekben is csengett az 56-os kassza.

Előzmények

Még kétmillió emlékezetpolitikai forint a Pesti Srácok lapigazgatójának

Pesti Srácok Emlékpark: programok napi másfél millióért

Józsefváros ingyen átadta a Gerilla Pressnek a Horváth Mihály teret közel két hónapra

Bepereltük Schmidt Máriát az ötvenhatos emlékév költéseiért

Schmidt Máriáék váratlanul közzétették az ’56-os emlékév szerződéseit

A Dr. Sziget a napokban elhatározta kft.-vé alakulását. A céges hirdetmény szerint Stefka, aki 2014-ig vezette a bt-t, reaktiválja magát: ő lesz a jogutód kft egyik ügyvezetője. Az átalakulási vagyonmérleg-tervezet szerint a saját tőke a pozitív tartományba ugrik, 3,1 millió lesz, s kerül pármillió többlet forgóeszköz és pénzeszköz címén is.

A Dr. Szigetben társtulajdonos Gerilla Press – a PS korábbi kiadója – jobb képet mutat: 185 millió forint árbevétel mellett 18 milliós nyereséget termelt tavaly. A Huth Gergely főszerkesztő és Szenvedi Zoltán, a jelenlegi kiadó Insider Media ügyvezetője tulajdonában lévő Gerilla Pressre ugyanakkor az idén januárban végrehajtást jegyeztek be. A  procedúrát Mikuska Zoltán kérte a céginformáció szerint.

Mikuska Zoltánnak hívják Tarsoly Csabának, a becsődölt Quaestor-csoport frontemberének egykori titkárát, aki egy időben arról is híres volt, hogy Polt Péter legfőbb ügyész lányának udvarolt. Hogy a két Mikuska ugyanaz a személy-e, maga Huth erősítette meg levélben érdeklődésünkre.

Mikuska – Huth közlése szerint – éppenséggel azért perelte be az egyébként kormánypártiként emlegetett honlap akkori kiadóját, mert nehezményezte, hogy Polttal való családi kapcsolatát is megemlítették egy quaestoros cikkben.

„Mikuska Zoltánnak másodfokon ítélt meg (személyiségi jogi perben) szerény kártérítést a bíróság, ám az ügy harmadfokra, a Kúria elé került, amely felfüggesztette a végrehajtást.  Ebben az ügyben a végrehajtó iroda minden létező végrehajtási szabályt megszegett és számos felszólításunk ellenére azóta sem törölteti a jogtalan feljegyzését, pedig már a felfüggesztett végrehajtásban szereplő tételt is kifizettük letéti számlára, csak hogy ne legyen a cégpapírokon a megbélyegzés (a kifizetést Mikuska elismerte.)” – olvasható a főszerkesztő válaszában.

Huthnak a jelek szerint nem mennek maradéktalanul zökkenőmentesen a cégügyek. A hatályos cégjegyzék például továbbra is cégvezetéstől eltiltottként tartja őt nyilván, bár ő adminisztratív bonyoldalmakra, illetve „balfaszságra” hivatkozik.

Rádi Antónia

Megosztás