Egyéb

Mandiner Press néven jegyeztetett be céget Tombor András, Gerényi nem nyilatkozik

 

Egy lépéssel közelebb került Tombor András volt miniszterelnökségi főtanácsadó, Habony Árpád hitelezője a Mandiner bekebelezéséhez: céget gründolt Mandiner Press Kft. néven. A polgári konzervatív véleményportált kiadó Mandiner Kft. ügyvezetője, Gerényi Gábor érdeklődésünkre egyelőre nem kívánt nyilatkozni a fejleményekről.

A napokban jegyezte be a cégbíróság a Habony Árpád hitelezőjeként elhíresült Tombor András Mandiner Press Kft. néven május elején létrehozott új cégét. A kft ügyvezetője Szalai Zoltán, a Tombor által alapított konzervatív tanintézmény, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezetője, az egyetlen tulajdonos maga Tombor.

A 3 millió forint törzstőkéjű cég fő tevékenység a vagyonkezelés, a székhelye pedig Tombor budai lakcíme.

A Mandiner hírportál kiadója azonban egyelőre nem ez, hanem az eddigi cég, a meglehetősen hasonló nevű Mandiner Kft. – legalábbis ez szerepelt kedd este még az impresszumban. A kiadó 2015-ben csaknem 30 millió forintos veszteséget termelt, saját tőkéje mínusz 40 millió forint volt, a cégre végrehajtást jegyeztetett be a NAV.

Először több mint két évvel ezelőtt lehetett hallani, hogy Tombort érdekli a Mandiner megszerzése. Akkor úgy tűnt, közel a megállapodás, majd minden maradt a régiben. Ismételten pedig most télen hírlett, hogy megkezdődtek a tárgyalások.

Időközben Tombor milliárdos forgalmú, a Habony-Vajna-duóhoz kötődő TV2-nek beszállító reklámcéget vett, és a neve felmerült a Népszava-Vasárnapi Hírek-Szabad Föld értékesítésekor is, hogy aztán az eladók a Tomborhoz köthető „liechtensteiniek” helyett végül Puch László MSZP-s oligarchát válasszák.

Megkérdeztük Gerényi Gábort, a Mandiner Kft. ügyvezetőjét a témáról, de ő egyelőre nem kívánt nyilatkozni a fejleményekről.

Kapcsolódó cikkeink

Fantomtulajdonosok Tombor András médiacégében: a Mandiner a következő befektetési célpont

Ő a Fidesz Baja Ferije? Tombor András az online médiába tart

Welsz Tamás, Kovács Gábor és egy rosszhírű lett bank is üzletelt a Lavecóval

Így mozognak a nemzeti tőkésosztály magánrepülőgépei

Nem pihen a kormányközeli médiaúthenger: itt a Krskó & Tombor sales house

Tombor András felé vezetnek a Népszava-eladás szálai, borulhat az üzlet

Rádi Antónia

Megosztás