Egyéb

A belvárosban terjeszkedik a húsáfa-ügyben elhíresült ukrán üzletember

 

Happy Fortuna néven vendéglátós céget alapított a Belvárosban Habony Árpád ismerőse, a húsáfa-ügyben emlegetett Eduard Uszikov ukrán üzletember.

Ukrajna emberi jogi országgyűlési biztosa járt közben a Figyelő 2015-ös cikke szerint, hogy a magyarországi húsipar meghatározó alakjának mondott ukrán üzletembert, Eduard Uszikovot kiengedjék a magyarországi előzetes letartóztatásból. Uszikov cégei egy nagyszabású húsáfa-csalás nyomozásán akadtak fenn, a cégcsoport rózsadombi székhelyén tartott házkutatásról 2014-ben a hvg.hu számolt be. Szintén a Figyelő írta, hogy a bíróság elé állított vádlottak között azonban már nem szerepelt Uszikov.

Az ukrán üzletember a magyar bulvársajtóban arról szerzett hírnevet, hogy egy időben lányával, Krisztinával járt Habony Árpád Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadója, friss jogosítványos fia pedig egy matt lila Bentleyvel jár a budai elitgimnáziumba.

A 444 a Vizoviczki László elleni büntetőügy hátterét bemutató cikksorozatában említette, hogy földhivatali papírok átböngészése után úgy tűnik, a diszkópápa egykori belvárosi vendéglátóhelyeinek szomszédságában, főképp az Október 6. utca elején, feltűnően gyakran szereztek ingatlant Uszikov érdekeltségei.

A tavalyi cikk szerint Uszikovék központi cégének, a Giant Hungary Kft.-nek több mint 5 milliárd forintos az ingatlanvagyona, ennek zöme az V. kerületben található.

Szintén a Belvárosban, a Sas utca 4. szám alatt működik majd Uszikovék új cége, a Happy Fortuna Kft. A 3 millió forint törzstőkéjű vállalkozás fő tevékenysége az éttermi és mozgó vendéglátás, a tulajdonosok Eduard Uszikov és Olena Uszikova.

Kapcsolódó cikkeink

Brókercsőd, adócsalás, bennfentes kereskedelem? Hívja a Fintha-Nagy ügyvédi irodát!

Belvárosi ingatlanmutyi: a Rogán-Habony-Pintér tengely?

Belvárosi ingatlanmutyi III.: a kofakirály örökségétől Portik Tamás letartóztatásáig

Íme Rogán Antal propagandaminiszer kávépartnerének svájci villája

Titokzatos svájci cégeken keresztül is a Rogán-Kertész üzleti körhöz köthető Fürstner József fogorvos

Régi ismerősünk Kertész Balázs, a propagandaminiszter tegnap kiszerkesztett fantomja

Gellérthegyi kertes villa felújításába kezdett Rogán Antal jobbkeze

Hét korrupciógyanús ügy, amikbe Rogán Antalnak régen bele kellett volna buknia

Rádi Antónia

Megosztás