Egyéb

Akár 500 millió forintot is költhenek a menekültügyi eljárásokhoz kapcsolódó szállításokra

 

A migrációs trendektől függően alakuló szállítási feladatok ellátására félmilliárd forintos keret-megállapodást kötött a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-vel – derült ki az EU-s közbeszerzési értesítőből.

Az uniós TED-ben megjelent eredményhirdetésben jelezték, hogy 19-50 fő szállítására alkalmas autóbuszokkal naponta (hétvégén és munkaszüneti napokon is) igény szerint kell a szállításokat elvégezni a röszkei és a tompai tranzitzónából, illetve a BÁH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságáról (Szeged) és a kiskunhalasi menekültügyi és migrációs központból a bicskei, a vámosszabadi, a körmendi befogadó állomásokra, továbbá a balassagyarmati közösségi szállásra és a fóti gyermekotthonba.

Természetesen ezzel együtt gondoskodni kell a kísérők visszaszállításáról is. A beszerzés európai uniós alapokból finanszírozott projekttel, az MMIA 1.1.10 programmal kapcsolatos, amely a befogadási feltételek fejlesztését célozza a tranzit zónákban kiegészítő, támogató szolgáltatások biztosítása révén.

Minderre 500 millió forint fordítható. A keretszerződést a kecskeméti székhelyű DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-vel kötik meg, amely a mosonmagyaróvári Tanás Busz Kft. pályázatánál jobb ajánlattal nyert.

Tavaly márciusban írtunk arról, hogy 2016 első három hónapjában és a 2015-ös évben mintegy 800 millió forintot költöttek állami szervezetek mobilkonténerekre a Közbeszerzési Értesítésekben megjelent tenderek alapján. Emellett a Bizalom Zrt. mintegy 480 millió forintos tendert nyert el a bicskei befogadó állomás őrzés-védelmi feladatainak az ellátására.

Csikász Brigitta

Megosztás