Egyéb

Szalay Balázs autóversenyzővel közös céget alapított Tombor luxemburgi partnere

 

Közvetve Szalay Balázs autóversenyző az új üzletfele a luxemburgi Mangusta Invest SA-nak. Ez a cég szállt be Tombor András cége mellé a TV2-nek szállító reklámcégbe, illetve ennek titokzatos vezetőiről írtuk a minap, hogy magánrepülőgépük is van Magyarországon.

„Egyéb sporttevékenységet” végez majd a frissen alakult Hungaro Classic Kft. A 3 millió forint törzstőkéjű, a Hűvösvölgyben működő cég ügyvezetője a milliárdos médiaguru, Rákosi Tamás, illetve Szalay Balázs autóversenyző.

Ők ketten korábban már dolgoztak együtt: autós magazint szállítottak társproducerként az RTL Klubnak. Rákosi, aki az IKO-csoport révén nem csak beszállítója, de 2011-ig részvényese is volt az RTL-nek, az utóbbi időben átállt az Andy Vajna nevével fémjelzett TV2-höz.

A Hungaro Classic egyik tulajdonosa Szalay érdekeltsége, a Classic Car Event Kft., a másik a luxemburgi Mangusta Invest SA.

Kapcsolódó cikkeink:

Így mozognak a nemzeti tőkésosztály magánrepülőgépei

Fantomtulajdonosok Tombor András médiacégében: a Mandiner a következő befektetési célpont

Ő a Fidesz Baja Ferije? Tombor András az online médiába tart

Nem pihen a kormányközeli médiaúthenger: itt a Krskó & Tombor sales house

Tombor András felé vezetnek a Népszava-eladás szálai, borulhat az üzlet

A Mangustának számos befektetése van Magyarországon, egyebek mellett az IKO-csoport több cégébe szállt be, illetve Tombor András volt miniszterelnökségi főtanácsadó vállalkozása mellé, a TV2-beszállító Atmédiába, s finanszírozta is annak felvásárlását.

A Mangusta ügyvezetőiről, a luxemburgi Mamane-családról az Átlátszó írta meg, hogy olyan kalandos ügyletekben bukkant fel a nevük, mint az orosz-angolai államadósság-biznisz, a francia Angolagate nevű franciaországi korrupciós botrány, illetve egy lengyel kormányközeli médiafelvásárlás.

Mamanék – Rákosival közösen – vezetik azt a Gekoq SA-t is, amelynek a tulajdona egy magyar lajstromozású Beechjet 400-as kisrepülő. A gépet a Fly-Coop Kft. üzemelteti, az a cég, amely Rogán Antalt helikoptereztette tavaly nyírségi lakodalomba.

Rádi Antónia

Megosztás