Egyéb

12 milliárd forintos megbízást kapott a Strabag a Városligetben

 

Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ mély- és szerkezetépítési munkálataira tavaly már 4 milliárd forintot kapott a Strabag, most pedig még 12 milliárd jut a cégnek generálkivitelezési feladatokra.

Tavaly júniusban számoltunk be róla, hogy 4,1 milliárd forintos ajánlattal Strabag-MML Kft. nyerte a Városliget Zrt. tenderét, amely az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) “A” és “B” épület mélyépítési és “0” szintig történő szerkezetépítési munkáinak elvégzésére vonatkozott.

Kapcsolódó cikkek

Túl a tízmilliárd elköltött forinton a Városliget-projekt

A Strabag építhet a Liget Projektben

Az EU-s közbeszerzési értesítő legfrissebb száma szerint a XIII. kerületi Szabolcs utcában megépülő, 32 ezer nm alapterületű OMRRK generálkivitelezésre kiírt pályázatot is a Strabag-MML Kft. és a Strabag Építő Kft. nyerte.

A két cég nettó 11,99 milliárd forintért végzik el a munkát, amire a Market is pályázott.

Az osztrák Strabag tulajdonában lévő Strabag-MML Kft. régóta sikeres a közpénzes tendereken, mint 2014-ben megírtuk, a cég 2009-ben, az MSZP-SZDSZ-kormány utolsó teljes évében 13,5 milliárdnyi közbeszerzést nyert el. A 2010 és 2012 közötti három évben pedig összesen 28,2 milliárdnyit, azaz éves átlagban nagyjából 9,4 milliárd forintot.

Vagyis a szocialista-közelinek tartott vállalkozás a Fidesz hatalomra kerülése óta sem panaszkodhat. A cég 2015-ös nettó árbevétele 56,6 milliárd forint volt, míg 2014-ben “csak” 46,9 milliárd. A 2016-os évről még nincsenek adatok.

Erdélyi Katalin

Megosztás