Egyéb

12 milliárdért építi a ZÁÉV a Pallas Athéné Egyetem új campusát

 

Az MNB-alapítványok cége már február végén bejelentette a hírt, de néhány részlet csak most derült ki a közbeszerzési értesítőből.

A Magyar Nemzeti Bank alapítványainak tulajdonában lévő Kecskeméti Duális Oktatási Zrt. február végén közölte az MTI-vel, hogy 11,9 milliárd forintos ajánlattal a ZÁÉV Zrt. nyerte a Pallas Athéné Egyetem Kecskeméten felépülő új campusának oktatási épületére kiírt közbeszerzést.

„A beruházás célja a Kecskeméti CAMPUS beruházás teljes kiviteli tervezése, továbbá, hogy az Oktatási épületben elindulhasson a gazdálkodási karnak helyt adó oktatás. A megvalósult beruházás önállóan is működőképes oktatási épületet eredményez.”

A tender eredménye március 8-án jelent meg az EU-s értesítőben, és a hivatalos dokumentumból kiderül, hogy az MNB-alapítványok cége eredetileg 10,3 milliárd forintra becsülte a beruházás értékét. Ennél 1,6 milliárd forinttal drágább ajánlattal nyert a közpénzes megbízásokkal vastagon ellátott ZÁÉV.

A kecskeméti campus kivitelezésére pályázott még a miskolci Zeron Zrt., és a W-É-P Campus Konzorcium. Ennek három tagja a WHB Kft., az Épkar Zrt. és a PBE Kft. voltak. A PBE közvetlen tulajdonosa a Green Investments Kft., amit 2015-ben vett meg a WHB a miniszterelnök vejétől, Tiborcz Istvántól.

Korábbi cikkeink a ZÁÉV által elnyert tenderekről:

3,7 milliárdért épül a Nemzeti Táncszínház új játszóhelye a Millenárison

3 milliárd forintért épít lovardát a ZÁÉV az Orczy-parkba

Most a Gül baba türbét hozhatja rendbe a ZÁÉV mintegy 2 milliárdért

 

Erdélyi Katalin

A cégadatokat az Opten szolgáltatta.

Megosztás