Egyéb

20,8 milliárd forint is kevés a Vidámpark helyére tervezett Pannon Parkra

 

A Fővárosi Állatkertnek 20,8 milliárd forint áll rendelkezésére a projektre, de a Market és a Strabag-MML is ennél magasabb ajánlatot tett, így csúszik a Pannon Park létrehozása.

2015 januárjában jelentette be közös sajtótájékoztatón Kovács Zoltán kormányszóvivő, Tarlós István főpolgármester és Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója, hogy a kormány 25 milliárd forinttal támogatja az állatkert felújítását, a régi vidámpark területén megépülő Pannon Park és Mesepark létrehozását.

A Fővárosi Állatkert 2016 októberében írt ki nyílt közbeszerzést a Pannon Park kulcsrakész kivitelezésére. Az európai uniós közbeszerzési értesítő 2017. március 1-i száma szerint a tender eredménytelenül zárult, mert az állatkertnek nettó 20,8 milliárd forintja van a projektre, de ennél drágább ajánlatokat kaptak a kivitelezésre jelentkezőktől.

A munkára a STRABAG-MML Kft., valamint közös ajánlattevőként a Market Zrt. és a Vilati Szerelő Zrt. pályázott. A Vilati Zrt. egy 2016 elején bejegyzett cég, melynek tulajdonosai a Market és egy másik Market-leányvállalat, a Meritous Group Zrt.

Erdélyi Katalin

Megosztás