Egyéb

Nem Mészáros Lőrinc cége nyerte az Országház Delegációs termének felújítását

 

Hiába pályázott a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. a félmilliárd forintos munkára.

Ritkán olvasni olyat a Közbeszerzési Értesítőben, hogy nem Mészáros Lőrinc cége nyeri el azt a megbízást, amire pályázik. Most mégis megtörtént.

Az Országgyűlés Hivatala november végén írt ki nyílt közbeszerzést az Országház 190 négyzetméteres Delegációs termének felújítására, aminek része a bútorzat felújítása és klímaszerelés is.

A tenderre három ajánlat érkezett:

– CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. és Budai Műemlék Felújító Kft. közös ajánlattevők 525,96 millió forint

– Fővárosi Építő Zrt.  530,43 millió forint

– Belvárosi Építő Kft., MentArtis Kft. és TERV-N Kft. közös ajánlattevők 513,21 millió forint

Az Országgyűlés Hivatala előzetesen 545,6 millió forintra becsülte a munkát, így 32,39 milliót spórolnak azzal, hogy a Belvárosi Építő Kft., MentArtis Kft. és TERV-N Kft. közös ajánlatát hirdették ki nyertesként.

A 24.hu cikke szerint ez már a második kör, az előző során ugyanis még tárgyalásos eljárásban, meghívott ajánlattevőkkel kereste az Országgyűlés Hivatala a kivitelezőt. A felcsúti polgármester cége már akkor is pályázott a munkára, de érvénytelenné nyilvánították az ajánlatát. A CLH-n kívül kizártak még egy ajánlattevőt, a többiek viszont túl drága árat mondtak, így végül eredménytelen lett az eljárás.

Bár Mészáros cége és a Budai Műemlékfelújító Kft. sem akkor, sem most nem tudta elvinni a megbízást, azért nincs okuk panaszra. A két vállalkozás tavaly nyáron 225 millió forintos kapott a XIII. kerülettől a Lehel Csarnok felújítására, és a CLH részt vett az új MTK-stadion építésében is. A cégben Mészáros Lőrinc mellett tulajdonos Szíjj László (Duna Aszfalt Kft.) és Varga Károly (Magyar Vakond Kft.) is, 2015-ös árbevételük 7,6 milliárd forint volt.

A 2014-ben bejegyzett Budai Műemlékfelújító Kft. tulajdonosa Szécsi Tamás, a cég 2015-ös árbevétele 593 millió forint volt.

Erdélyi Katalin

Megosztás