Egyéb

Négycsillagos hotelben tartották az EMMI-vezetők munkaértekezletét

 

A Mátraházára kihelyezett 2 napos értekezleten 97 fő vett részt, ez 3,5 millió forintba került. Volt wellness, bowling és borpince is a programban.

Január közepén jelent meg a kormányhonlapon az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) decemberi szerződéslistája, amin felfigyeltünk egy érdekes tételre: a minisztérium 3,47 millió forintot fizetett szállásra és étkezésre a Hotel Ózon Kft.-nek.

Szerettünk volna erről többet megtudni, ezért közadatigénylésben kértük ki az EMMI-től a 2016.12.01-02. közötti, 2 nap / 1 éjszaka időtartamra vonatkozó szerződést. Tájékoztatást kértünk arról is, hogy hány fő és milyen beosztású munkavállaló vette igénybe a szálloda szolgáltatásait, és milyen céllal tartózkodtak a mátraházi Residence Ózon**** superior Conference & Wellness Hotelben.

A minisztérium válaszában azt közölte, hogy

„A szállodában az EMMI vezetői vettek részt kihelyezett munkaértekezleten, 97 fő volt jelen, ennek megfelelően a vállalkozó részére 3.479.456 Ft vállalkozási díj került kifizetésre. Szállásszolgáltatást politikus, politikai vezető nem vett igénybe.

(…) a szerződés célja az EMMI 12 különböző telephelyén dolgozó 123 szakmai vezető összehangolt munkavégzése érdekében – ide nem értve politikusokat, politikai vezetőket – helyszínt biztosítani az éves szakmai belső továbbképzésnek, illetve munkaértekezletnek.

A szerződéskötést megelőzően 11 szolgáltatót kerestünk meg, melyből 9 adott érdemi ajánlatot. Ezek közül az ajánlati ár, Budapesttől mért távolság, valamint a foglalási rugalmasság alapján került kiválasztásra a szerződő fél.

A szerződés a szálloda egy meghatározott csomagjának elemeit tartalmazza, de a szálláson, étkezésen, illetve konferenciaszolgáltatásokon túl a szerződéses érték 3%-át meg nem haladó értékben került igénybevételre kiegészítő szolgáltatás.”

 

A szerződésből kiderül, hogy a pontosan mire mennyit fizetett az EMMI:

– egyágyas szoba 22.302 Ft/fő/éj

– kétágyas szoba 12.862 Ft/fő/éj

– idegenforgalmi adó 440 Ft/fő/éj

– plusz az egyéb költségek

 

emmihotel

 

Erdélyi Katalin

Megosztás