Egyéb

Mészárosék cége építi a bicskei járási hivatal új épületét

 

A Fejér-B.Á.L. Zrt. és a Magyar Építő Zrt. konzorciuma 646 millió forintos ajánlattal nyert a Fejér Megyei Kormányhivatal tenderén.

A Bicskei Járási Hivatal új épületének, parkolójának, valamint a kapcsolódó bekötőút kivitelezési munkáira tavaly augusztus végén írt ki nyílt pályázatot a Fejér Megyei Kormányhivatal. Közel fél évvel később pedig, a Közbeszerzési Értesítő február 3-i számából kiderül, hogy ehhez is közel lesz a felcsúti polgármester, és nem csak földrajzilag.

A tendert ugyanis az F-M Bicskei Járási Hivatal Konzorcium nyerte, melynek egyik tagja a Mészáros Lőrinc gyerekei tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt., a másik pedig  Magyar Építő Zrt., aminek tulajdonosa Mészáros CLH klímacégekbeli üzlettársa, a dunaaszfaltos Szíjj László.

A konzorcium nettó 646,3 millió forintért vállalta a kormányhivatal által előzetesen 660 milliósra becsült munkát, a szerződést már december közepén megkötötték a felek.

Előreláthatólag bő egy év alatt fog elkészülni az U alakú, 1.757 nm-es irodaépület az új bekötőúttal és parkolóhelyekkel. A tervezett díszmedence nem valósul meg.

“A terven látható díszmedence nem készül, helyén a mellette lévő területtel azonos térburkolat készítendő.”

A munkára pályázott még a Strabag-MML Kft. is, ám a Közbeszerzési Értesítőben olvasható tájékoztató szerint a cég ajánlata érvénytelen lett, mert nem nyújtott be ajánlatot az egyik értékelési szempont tekintetében.

Erdélyi Katalin

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás