Egyéb

Olimpia előtt rendezhetnénk demokráciát is – Kovács Gergő a plakátkampányról

 

A Kétfarkú Kutyapárt kampányhirdetései ismét ellepték Budapestet. Ebből az apropóból megkérdeztük Kovács Gergely pártelnököt arról, hogy miért karibi hangulatú strandon gyűjtenek aláírást, milyen új sportágakat vezetnének be a programba, és Budapest készen áll-e a téli olimpia utcai megrendezésére.

 

800x500_
Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!
18516641-1-42

 

Átlátszó: Miért vesznek részt a NOlimpia kampányban?

Kovács Gergely: Azt gondoljuk, hogy ez fontos kérdés annyira, hogy az olimpia előtt rendezzünk egyszer legalább demokráciát is. Illetve szerintünk a magyar sportolóknak is jó lenne, ha egyszer életükben eljuthatnának Párizsba vagy Los Angelesbe, és nem csak Csepelre.

 

mkkp2

 

Milyen eszközökkel fognak kampányolni?

K.G.: Főként plakátokkal, hiszen arra kértünk pénzt. Össze is jött közel 12 millió forint. Viszont most sokkal nehezebb volt plakáthelyeket bérelni, mint akár tavaly, akár tavalyelőtt. Nem arról volt szó, hogy ne lett volna hely. A citylight-os cég után az óriásplakátos mondta vissza a már megbeszélt helyeket pár nappal a kampány indulása előtt. Gondolom az olimpiát támogató kampány nem pármilliós tétel.  Így végül főként hirdetőoszlopokon lesznek kint az MKKP-s plakátok.
Ezek mellett kint leszünk az aluljárókban, és az utcán is aláírást gyűjteni. De nagyon hideg van. Itt az ideje, hogy az időjárás alkalmazkodjon a politikai kampányokhoz. Ezért mi nem standdal, hanem stranddal fogunk kitelepülni. Medencével, pálmafával és karibi zenével várjuk azokat, akik a nyári olimpiáról szeretnének véleményt mondani télen.

 

Egy majdnem sikeres videóinterjú a pártelnökkel

 

Ha összejön a szükséges aláírás szám, akkor ismét az érvénytelen szavazat mellett fognak kampányolni?

K.G.: Jó felvetés! Még gondolkodunk rajta.

Mi a véleményük az olimpia rendezésről?

K.G.: Mi szeretjük az olimpiát. Már rendeztünk is egyet a múlt héten, de az nem látszott sajnos a szmogtól. Egyébként azt gondoljuk, hogy az egész olimpiai mozgalmat meg kell újítani, ehhez új sportágakra van szükség.

 

mkkp1

 

Milyen új olimpiai sportágakat szeretnének?

K.G.: Hosszútávú célunk, hogy minden sportágat egybegyúrjunk. Ezzel számos néző és sportoló idejét, pénzét és energiáját meg lehetne sportolni. Mint a biatlon, ahol egyszerre sífutnak és lőnek. Úgy képzeltük el, hogy egy atlétika pályán van medence és teniszháló is, és többféle labdát a kapuba juttatni. A pontos szabályokat később mutatjuk be.

Első lépésként az amerikai foci mintájára, más sportágakat is amerikanizálnánk. Ugye ott az európai focitól eltérően fel lehet kapni a labdát, lehet keményen ütközni és nincs felső kapufa. Ilyesmit szeretnénk a tenisszel, a röplabdával és az agyaggalamb-lövészettel is.

 

mkkp6

 

 

Magyaros sportágakat nem képzeltek el?

A hungarikum sportágak közül a földön futást és hátrafelé panaszkodást is felvesszük az olimpiai programba. Ezek első bemutatkozója áprilisban lesz a Ligetben. Ha lesz még áprilisban Liget.

 

Új stadionok is kellenek ehhez?

Ehhez nem, csak a meglévőket kell átalakítani. A gombfocistadion-program elindítása ettől független égető nemzeti ügy.

 

mkkp5

 

Visszatérve a kampányra, el tudja képzelni, hogy Momentum Mozgalommal együtt kampányolnak az országgyűlési választásokon is?

K.G.: Nem ismerem őket, pár hete találkoztunk először. Mi csak programalapú együttműködést tudunk másokkal elképzelni. Aki támogatja az ingyen sör bevezetését, azzal lehetséges a koalíció, de csak a Parlamentben. Helyi szinten, például a szegedi hegyépítés tekintetében létrejöhet kooperáció.

Apropó hegy. Előrehaladott tárgyalások vannak különböző román politikai erőkkel, hogy adjanak nekünk egy hegyet. Erre ugyebár van már nemzetközi példa is Skandináviában. A szegedi hegyre azért is van szükség, hogy a téli olimpiát is tudjunk szervezni. Bár az elmúlt hetek megmutatták, hogy Budapest most is készen áll a kültéri jeges számokra.

 

mkkp4

 

Hogyan állnak a vidéki szervezetek építésében?

K.G.: Jól. Múlt héten Szegeden negyvenen jöttek el a klubunkba. Számos vicces, hasznos ötlettel álltak elő a helyiek. Megrendezzük például az első hídi kerékpáros lovagi viadalt ott, ahol a rossz forgalomirányítás miatt mindig feltorlódnak a biciklisek. Számos helyen alakultak meg a tavalyi kampány után az alapszervezeteink. Most például Kaposváron a túl olcsó kaposvári olimpia ellen gyűjtünk aláírást. Országosan több ezer ember vesz részt a közösségi ötletelésben, amelyekből a legjobbak kikerülnek a párt felületeire is.

Vágó Gábor

Képek: Magyar Kétfarkú Kutya Párt, videó: NOlimpia facebook oldal. Gyanús összefonódások: Kovács Gergely pártelnök az Átlátszó önkéntes grafikusművésze, Victora Zsolt alelnök külső munkatársunk. A Vastagbőr blog is összefüggésbe hozható az Átlátszóval. Az interjút készítő Vágó Gábor a szerkesztő keresztkérdése nélkül is elismerte, hogy a Kutyapárt kéretlen politikai tanácsadója. Ügyvédeink is dolgoztak ingyen a Kutyapártnak. Lapunk etikátlan eljárása miatt a korrektor.hu-n lehet panaszt tenni.

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás