Egyéb

Matolcsyék 12,6 millióért vettek függönyöket és karnisokat

 

Az MNB vezetői irodáiban 29 ablakra rendeltek új függönyöket és karnisokat, vagyis ablakonként 437 ezer forintot költöttek Matolcsyék tavaly év végén.

 

A Közbeszerzési Értesítő január 25-i száma szerint a jegybank szereti a szépet: a Szabadság tér 8-9. alatt található székház 3. és 4. emeleti vezetői irodáinak 29 nagyméretű ablakára vettek tavaly december 28-án új függönyöket és karnisokat.

A beszerzés értéke nettó 12.681.433 forint, vagyis ablakonként 437.290 forint közpénzbe kerül. Ez olcsóbb a tervezett költségnél, az MNB ugyanis előzetesen 16,9 millióra becsülte a vásárlást, ami ablakonként 582.758 forint lett volna.

A hirdetmény nélküli eljárásban hárman tettek ajánlatot, a Gardénia-Home Kft., a Fantázia Függöny Szalon Kft., és a JAB JOSEF ANSTOETZ KG Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete. A Jab Josef egy forint híján 15 millióért vállalta volna a munkát, a Fantázia Függöny ajánlata érvénytelen lett, mert nem nyújtott be pl. szerződéstervezetet, ráadásul 18 millió forint feletti összegért vállalta volna a feladatot. Így a legkedvezőbb, 12,6 milliós árat ajánló Gardénia-Home nyerte el a megbízást, amelyet a Rovitex Hungária Kft. alvállalkozóként történő bevonásával fog teljesíteni.

A 2010-ben bejegyzett, Romeisz Norbert és Viktória tulajdonában lévő pécsi cégnek ez az első elnyert közbeszerzése. Az alvállalkozóként bevonni kívánt Rovitex szintén Romeisz Viktoré. Tavaly novemberben a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. 360 millió forintért vásárolt függönyt, falkárpitot és bútorkárpitot a Budavári Palota Szent István-termének újjáépítéséhez a Rovitextől.

Erdélyi Katalin

A céginformációt az Opten szolgáltatta. A címlapkép illusztráció.

Januári előfizetési akció!

Januárban minden huszadik régi és új előfizetőnket megajándékozzuk egy Átlátszós pólóval. Részletek itt.

Megosztás