Egyéb

A BvOP-nak nincs elég pénze a szirmabesenyői új börtönépület megépítésére

 

Nem tudni, mikor épülhet meg a Szirmabesenyőre tervezett új börtönépület, mert a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) nincs akkora anyagi fedezete, hogy a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó céggel megkösse a szerződést. Hogy mennyire állt egymástól távol a BvOP és az ajánlattevő elképzelése az építkezés költségeiről, nem derült ki, de korábbi sajtóhírek 4,4 milliárd forintra tették az építkezés összegét.

 

Hirdetés

800x600_Januar2

 

A túlzsúfolt börtönök miatt a meglévő büntetés-végrehajtási intézetek bővítését és újabbak építését határozta el a kormány. Az egyik új, ötszáz férőhelyes intézmény Szirmabesenyőn lenne, annak megépítését már tavaly ősszel elkezdték volna. A sajtóban megjelentek szerint az új börtönépület – benne többek között fogvatartotti és egészségügyi résszel, konyhával és rendezvényteremmel – 4,4 milliárd forintba kerülhet.

Igen ám, de a 2016 nyarán a kiviteli tervek elkészítésére és a kiviteli munkák elvégzésére közzétett ajánlati felhívás most eredménytelenül zárult – derült ki a Közbeszerzési Értesítő legfrissebb számából. Az indoklás alapján ugyanis a büntetés-végrehajtásnak a

„rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel.”

Pedig jelentkezőben nem volt hiány. A munka elnyerésére pályázott ugyanis az FK-RASZTER Építő Zrt., a Penta Industry Kft., a W-É-D SZIRMABESENYŐ KONZORCIUM (West Hungária Bau Kft. – ÉPKAR Zrt. –DHJ Építő Kft.), a Nyírépszer Hungária Kft., a ZÁÉV Építőipari Zrt., a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., a Magyar Bau Holding Zrt-Strabag-MML Kft.-Züblin Kft. közös ajánlattevőként, a Hunép Universal Építőipari Zrt. és az EURO Campus Kft. is.

Hogy az ajánlattevők mennyiért vállalták volna a börtönépület felhúzását, nem szerepel a megjelent eredményhirdetésben.

Csikász Brigitta

Fotó: innen.

Januári előfizetési akció!

Januárban minden huszadik régi és új előfizetőnket megajándékozzuk egy Átlátszós pólóval. Részletek itt.

Megosztás