Egyéb

Végrehajtás került Vajna Tímea fánkozójának egyharmadára

 

Gomez Norbert tulajdonrészét a Mr. Funk Vendéglátó Kft-ben egy osztrák pénzintézet, az Oberbank AG foglalta le egy 104 ezer eurós kölcsön miatt indult végrehajtás ügyében.

 

November 24-én egy ausztriai pénzintézet, az Oberbank AG lefoglalta Gomez Norbert tulajdonrészét a Mr. Funk Vendéglátó Kft.-ben. A cégbírósági dokumentumok szerint a lefoglalás oka egy 104 380 eurós (nagyjából 31 millió forintos) kölcsön miatt indult végrehajtási ügy.

 

fankozofoglalasijkv

 

A Mr. Funk Vendéglátó Kft. többségi tulajdonosa a Beauty Enterprises Hungary Kft.-n keresztül Vajna Tímea és férje, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos. A Vajna-házaspár tulajdonában lévő Beauty Enterprises Hungary Kft. és Gomez Norbert 2015 végén hozta létre a Mr. Funk Kft.-t, amely a a Mr. Funk Donut Bagel fánk- és bagelboltot működteti az V. kerületi Arany János utcában.

Kapcsolódó:

Fánkozó, ékszerüzlet és statisztaközvetítés – a Filmalapból pénzelt produkciókba is bedolgozik Vajna Tímea cége

A 3 millió forintnyi kötelező minimummal bejegyzett Mr. Funk Kft. jegyzett tőkéjét idén nyáron emelték fel 300 ezer forinttal, néhány nappal ezelőtt pedig a Velvet mutatta be, hogy a cég tőketartalékát 40 millió forinttal emelte meg a többségi tulajdonos Beauty Enterprises Hungary Kft. (aminek tulajdonosa a Vajna-házaspár), amely a Miss Universe Hungary szépségverseny szervezője.

Az Arany János utcai fánkozón mintha átok ülne: nyitás előtt valaki betörte a kirakatát, majd nyitás után egy nappal rögtön bezárt, és bár az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2 kitartóan reklámozta, még most, november végén sem tolonganak benne a vásárlók. Azt egyelőre nem tudni, hogy Gomez Norbert egymillió forintra becsült üzletrészének lefoglalása milyen hatással lesz az üzletre.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás