Egyéb

Íme Rogán Antal propagandaminiszer kávépartnerének svájci villája

 

Nem csak bejelentett lakcíme, de a zugi tóra panorámás luxusvillában van svájci frankban is milliós értékű lakása Svájcban Rogán Antal bizalmasának, Kertész Balázs ügyvédnek.

 

KORMÁNYPROPAGANDA HELYETT VALÓDI HÍREK

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Szépen teljesített tavaly az Opal Szolgáltató Zrt. 7,3 milliárd forintos árbevétel mellett 800 milliós profitot termeltek, amit az utolsó fillérig meg is szavazott osztaléknak a tulajdonos Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség. A társaság kőolaj és üzemanyagok tárolásával foglalkozik, illetve informatikai és egyéb szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek.

Bár a menedzsmentben felülreprezentáltak az energiaipari szakik, az Opal mégsem mondható a Fidesztől távoli cégnek. Elnöke Bártfai Béla, az első Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkára volt, az igazgatóság tagja Király Péter, a jegybanki tulajdonú Magyar Pénzverő gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Szintén az igazgatóság tag az Opalban 2010 decembere óta Kertész Balázs ügyvéd. Ő visszatérő ismerősünk, leginkább ezt érdemes tudni róla: a Fidelitasból ered politikai szövetsége Rogán Antal jelenlegi propagandaminiszterrel, akinek V. kerületi politizálása (képviselősége, majd polgármestersége) idején Kertész is a belvárosi Fideszt erősítette, a Kulcsár-féle K&H-s brókerájban is felmerült a neve. A legkeményebb összefüggésekre, nemzetközi panamagyanúra az Index cikke hívta fel a figyelmet.

Az Átlátszó Kertész Balázsról:

Titokzatos svájci cégeken keresztül is a Rogán-Kertész üzleti körhöz köthető Fürstner József fogorvos

Régi ismerősünk Kertész Balázs, a propagandaminiszter tegnap kiszerkesztett fantomja

Gellérthegyi kertes villa felújításába kezdett Rogán Antal jobbkeze

Belvárosi ingatlanmutyi: a Rogán-Habony-Pintér tengely?

Hét korrupciógyanús ügy, amikbe Rogán Antalnak régen bele kellett volna buknia

Az Opal igazgatóságában idén áprilisig budapesti hegyvidéki lakcímmel szerepelt Kertész, ekkor azonban egy svájci zugi címet adott meg a cégbíróságon.

Nem csak hogy bejelentkezett oda, de állandó lakcímként is regisztrálta Zug város lakosság-nyilvántartó hivatala – derült ki a hivatal válaszából, amit a svájci Tages-Anzeiger napilapnál dolgozó kollégák érdeklődésére válaszoltak.

A környék rendkívül elegáns, a Weidstrasse vonatkozó címén található, tóra panorámás, 2010-ben épült penthouse ingatlanokat még megtalálni helyi ingatlanhirdetéseken 10 ezer svájci frankos négyzetméteráron hirdetve. Az ingatlanok értékét a svájci újságírók 1-2 millió svájci frankra, havi bérleti díját mintegy 3000-6000 frankra taksálják.

kert3

Ráadásul Kertész nem bérlő: Zug kanton nyilvános ingatlan adatbázisa szerint az egyik lakás egyedüli tulajdonosa bizonyos Kertész Balázs Gábor. Az Átlátszó úgy tudja, hogy ez a lakás egy egész emeletet foglal el és 207 négyzetméter alapterületű.

kert2

 

 

zug4

 

A svájci szál már korábbi cikkünkben is felmerült Kertésszel kapcsolatban. A svájci Bergavest AG-é egy magyar cég közvetítésével az a Gellért-hegyi villa, amelynek felújítását Kertész rendelte meg az Átlátszó birtokába került dokumentumok szerint. A Bergavestet szintén magyar állampolgár jegyeztette be, bizonyos Osterhaab Andrea, akinek Magyarországon könyvelőcége működik.

Fürstner József fogorvos, Kertész üzlettársa a Monavis Kft.-ben egy olyan magyar vállalkozást vezet, amelynek szintén a Bergavest AG a tulajdonosa. A Bergavest pedig egy szintén svájci vagyonkezelő cég tulajdonában áll:

 

VIS_furstner-1479291949971

 

Rádi Antónia

Közreműködött: Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás