Egyéb

Svájci pénzből hőszigetelik a vámosszabadi menekültszállást

 

A fűtési díjak költségének csökkentése érdekében részlegesen felújítják Vámosszabadiban a befogadó állomást. A munkákat 95 millió forintért a MERKBAU Kft. végzi el.

Idén márciusban még arról volt szó, hogy a befogadó állomást bezárják, majd két hónap múlva kiderült, hogy meghagyják, most pedig költenek is rá. A Belügyminisztérium közlése szerint a részleges felújítással a fűtési költségeket akarják csökkenteni, így „az energiaracionalizálási program keretében az épület külső hőszigetelése, a fűtésrendszer korszerűsítése és a nyílászárók cseréje történik meg.”

A beruházást a Belügyminisztérium rendelte meg az „Energiahatékonyság fejlesztése a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a Rendőrség épületeiben” című SH/9/2/1 azonosító számú projekthez kapcsolódóan, amely a Svájci – Magyar Együttműködési Program révén valósul meg – derült ki a Közbeszerzési Értesítő legfrissebb számából.

Az eredményhirdetésben szerepel az is, hogy a felújítandó körülbelül 35 éves vasbeton paneles teherhordó szerkezetű „objektumban” a menekült szállás és az ellátást szolgáló adminisztratív helyiségek, illetve a melegítő konyha és az étterem található. A munka teljesítésére minimum 90, maximum 120 napot írtak elő a nyertes cégnek, a MERKBAU Kft.-nek, amely alvállalkozót von be többek között gépészeti-szerelési, homlokzatszigetelési munkákra és nyílászárócserékre.

A MERKBAU Kft. a 12. helyen szerepelt az Átlátszó júniusban közölt stadionépítő cégek toplistáján. Mint megírtuk, a soproni stadion egyik lelátóját fedte be 2015-ben a társaság nettó 300 millió forintért. A cég tavaly 11 milliárdos nettó árbevételt ért el.

Csikász Brigitta

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás