Egyéb

Biztonsági céget alapított Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány

 

MG-SERVICE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. néven új vállalkozást indított Gergényi Péter tábornok – derül ki a Cégközlöny legújabb számából.

 

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága október 26-án elrendelte a főtevékenységként személybiztonsági tevékenységet szerepeltető, XI. kerületi székhelyű társaság bejegyzését. Az MG-SERVICE Kft. foglalkozhat majd többek között út, autópálya építéssel, közreműködhet követelésbehajtásban és szervezhet épületépítési projektet is.

A 3 millió forintos jegyzett tőkéjű vállalkozás ügyvezetője Gábriel György, tulajdonosai pedig Mészáros Katalin és Gergényi Péter.

A tábornoknak egy korábbi cégével nem volt nagy szerencséje: az Admiral Tours Hungary Utazásszervező Kft. néhány évnyi működés után 2011 őszén jogutód nélkül megszűnt. A vállalkozást Gergényi Péter a P&V Kft.-vel együtt alapította, amelyben 2010-ig tulajdonos volt Pintér Sándor belügyminiszter is.

Miközben a volt fővárosi rendőrfőkapitány új cégének a beindításával foglalkozik, zajlik az a büntetőper a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsán, amelyben volt rendőri vezetőket – köztük Gergényi Pétert – elöljárói intézkedés elmulasztásával vádolnak a tíz évvel ezelőtti MTV-székház ostroma és az október 23-ai tömegoszlatás miatt.

A tábornokra a másodfokú eljárás első tárgyalási napján felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyészség. Gergényi Péter első fokon megrovást kapott, ugyanakkor védője szerint semmilyen bűncselekményt nem követett el.

Csikász Brigitta

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás