Egyéb

Már kétmilliárd forintnál jár a kisvárdai stadion költségvetése, a kivitelező is megvan

 

Korábban arról volt szó, hogy a létesítmény 1,5 milliárd forintba forintba fog kerülni. A közbeszerzést a Penta Industry Kft. nyerte, a cég 2 milliárd forintért építhet stadiont Kisvárdán.

 

Seszták Miklós fejlesztési miniszter még februárban jelentette be, hogy 1,5 milliárd forintból egy 2 500 férőhelyes stadion épül Kisvárdán. Júliusban Seszták bemutatta a létesítmény látványterveit is.

Most megjelent az EU-s közbeszerzési értesítőben a stadion kivitelezésére júniusban kiírt eljárás eredménye: a kisvárdai önkormányzat tenderét a Penta Industry Kft. nyerte, a beruházás pedig nem 1,5, hanem 2 milliárd forintba kerül majd.

A vállalkozáson kívül pályázott még a munkára a Hunép Zrt., a ZÁÉV, a Keviép és a kisvárdai sportszállót 1,5 milliárd forintért építő Nyírépszer Kft. is.

Kapcsolódó cikkeink

Stadion után szálló és apartmanház épül Kisvárdán – a kivitelező a Nyírépszer Kft.

Kisvárdán sem aprózzák el: Seszták miniszter bemutatta a másfélmilliárdos stadion látványterveit

A Penta Industry Kft. tulajdonosa 2014-ig a Penta Általános Építőipari Kft. volt, azóta két magánszemély, Ramor Frigyes és Németh József kezében van a cég. A vállalkozás árbevétele a 2014-es 2,5 milliárddal szemben 2015-ben már 4,6 milliárd forint volt.

Korábban is kaptak már sporttal kapcsolatos megbízást: júliusban írtunk arról, hogy a közel 500 millió forintba kerülő mezőkövesdi sportszállónak is a Penta Industry Kft. a kivitelezője.

Néhány hete a Napi írta meg, hogy a 2017-es vizes vb miatt 405 millió forintért újíttatja fel az MNV az ELTE Bibó szakkollégiumát, és azt a megbízást is a Penta Industry Kft. kapta.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 

Megosztás