Egyéb

Focipályát és sípályát akar építtetni a Csillaghegyi strandra a fővárosi önkormányzat

 

A Közbeszerzési Értesítőben október 12-én egészen különös ajánlattételi felhívás jelent meg: A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Gyógyfürdői és Hévízei (BGYH) Zrt. közbeszerzést írt ki a Csillaghegyi Strandfürdő területén létrehozandó sípálya, valamint futballpálya építésére és üzemeltetésére, hasznosítására. A koncesszió teljes becsült értéke 685,9 millió forint.

 

KORMÁNYPROPAGANDA HELYETT VALÓDI HÍREK

Előfizetőket keresünk – támogasd a függetlentényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

 

A közkedvelt strand a III. kerületi Pusztakúti út 2-6. szám alatt található, a Római után ez a főváros második legrégebbi strandja. A  BGYH felhívása szerint az ingatlan

– 2.188 négyzetméteres részén lenne a sípálya a hozzá tartozó kiszolgáló létesítményekkel és parkolóval, melyek további 960 négyzetmétert foglalnának el, a belső út pedig még 492 négyzetmétert

– 6.867 négyzetméteres részén lenne a futballpálya

A kétféle létesítmény kialakításának és üzemeltetésének jogát összesen nettó 685,9 millió forintért cserébe adná koncesszióba a BHGY tizenöt évre.

Az ajánlattételi felhívásban egyébként a TAO-konstrukcióval indokolják, hogy miért pont 15 évre gondoltak:

“Azért kívánjuk 15 éves időtartamra kötni a szerződést, mert így nem zárjuk ki a TAO forrásból üzemeltető társaságokat, szervezeteket.”

Ajánlatokat olyan cégektől vár a BHGY november 15-ig, melyeknek működési idejük alatt nettó árbevétele sípálya-üzemeltetésből minimum nettó 20 millió, focipálya-üzemeltetésből pedig minimum 150 millió forint volt; és üzemeltettek már legalább egy, legalább 1.000 négyzetméter területű sípályát és kiszolgáló létesítményt, valamint legalább egy, legalább 5.000 négyzetméter területű labdarúgópályát.

Erdélyi Katalin

Helyesbítés (2016. október 15.): Cikkünk korábbi verziójában havi, és nem a teljes időszakra vonatkozó koncessziós díjról beszéltünk, a tévedésért elnézést kérünk.

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás