Egyéb

A körmendi kastélyt is a ZÁÉV szépíti meg

 

Másfél év alatt közel 1 milliárd forint értékben szerződött a körmendi önkormányzat a céggel, amely felújítja a kastély színháztermét és a vadászlakot.

 

tudta_elofizetok

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Kissé meglepő eredménytájékoztató jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben augusztus utolsó napján: a gigaberuházások kivitelezőjeként elhíresült ZÁÉV Zrt. nettó 100 millió forintért felújítja a körmendi Batthyány-kastélyegyütteshez tartozó vadászlakot és környékét.

A körmendi önkormányzat hirdetmény nélkül bonyolította le a tendert, amelyre csak a ZÁÉV adott be ajánlatot. A munkát az önkormányzat eredetileg 3 millióval olcsóbbra, 97 millió forintra becsülte, de mivel más pályázó nem volt, kicsivel drágábban vihette a ZÁÉV a munkát.

Furcsának tűnhet, hogy a többmilliárdos beruházásokon dolgozó vállalat egy ilyen apró munkára is ajánlatot tett, de kis utánanézéssel kiderül, hogy a vadászlak-projektnek vannak előzményei.

A ZÁÉV 2014 novemberében nyerte el nyílt közbeszerzésen a „Batthyány Örökségközpont kialakítása” nevet viselő megbízást, melynek keretében nettó 495 millió forintért különböző átalakításokat és felújításokat végeznek a körmendi Batthyány-Strattmann-várkastélyban, valamint egy bicikliutat is építenek az ingatlan mellé.

2015 decemberében hirdetmény nélküli eljáráson, egyedüli ajánlattevőként nyerte el a ZÁÉV a Batthyány Örökségközponthoz kapcsolódó újabb feladatokat 33 millióért, továbbá nyílt közbeszerzés során a kastély színháztermének felújítását 329 millióért.

Ezeket követte most a vadászlak felújítása 100 millió forintért, mellyel együtt összesen 956,6 millió forint értékű körmendi közbeszerzés győztese lett a ZÁÉV.

A Peresztegi Imre tulajdonában lévő vállalat az elmúlt néhány évben az építőipari tenderek egyik stabil nyertesévé vált. A cég a 2015-ös évet 15 milliárd forintos nettó árbevétellel és 538 millió forintos adózott eredménnyel zárta.

2016-ban a cég eddig összesen 25,6 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert konzorciumi partnereivel közösen.

Kapcsolódó:

Most a Gül baba türbét hozhatja rendbe a ZÁÉV mintegy 2 milliárdért

3 milliárd forintért épít lovardát a ZÁÉV az Orczy-parkba

A West Bau és a ZÁÉV újítja fel 1 milliárdért a fertődi Esterházy-kastélyt

Mint arról már korábban is beszámoltunk, a ZÁÉV 1,5 milliárd forintért újítja fel a Nemzeti Kézilabda Akadémiát, 13 milliárdért építi a szombathelyi stadiont a Swietelskyvel közösen, 1,1 milliárdért dolgozik a Pharos 95 Kft.-vel a zalaegerszegi stadionon, közel 4 milliárdért bontja a Népstadiont a Föld-Trans 2001 Kft.-vel, a West Bau Kft.-vel közös fertődi kastélyfelújításért 1 milliárd forintot kap, 3 milliárdért épít lovardát az Orczy-parkba és 2 milliárd forintért újítja fel Gül baba türbéjét.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás