Egyéb

95,5 millióért világítják ki a székesfehérvári sportpályákat

A munkát a Roneko Kft. kapta, amely korábban már több közbeszerzést nyert a Tiborcz Istvánhoz köthető Elios Zrt.-vel közösen.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

A Közbeszerzési Értesítő legfrissebb kiadásában megjelent hirdetmény szerint a helyi önkormányzat tulajdonában álló Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. több sportpálya világítását építteti ki. A munka árát eredetileg nettó 62,8 millió forintra becsülte az önkormányzati cég, ám ennél 12,4 millió forinttal drágább lesz: nettó 75,2 millió, vagyis bruttó 95,5 millió forintba fog kerülni.

Az összegből elkészül a Takarodó úti MÁV-pályán létrehozandó amerikaifutball-pálya és „Európai labdarúgó pálya”, továbbá kispályás focipálya kivilágítása, valamint a már meglévő mezővári pálya mellé épülő új pálya világítása is.

A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. a közbeszerzést hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárással bonyolította le arra való hivatkozással, hogy a szerződés értéke nem éri el a nettó 100 millió forintot.

Három cég adott be ajánlatot, közülük a Roneko Kft. kapta a megbízást.

A Nemes Ferenc és Nemes Károly tulajdonában lévő Roneko korábban már több hasonló tendert nyert. A tatabányai stadion világítását a Tiborcz Istvánhoz köthető Elios Zrt.-vel, és a Pharos’95 Kft.-vel közösen csinálták nettó 241 millió forintért, az ajkai stadion pályavilágítását az Eliossal közösen nettó 110 millióért, a Szusza Ferenc stadion világítását szintén az Eliossal közösen szintén nettó 110 millió forintért, a dunaújvárosi stadion pályavilágítását pedig ugyancsak az Eliossal közösen nettó 195,6 millió forintért korszerűsítették.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás