Egyéb

Jön a Nemzeti Tengelysúly-ellenőrző Hálózat, és csak 20 milliárdba fog kerülni

 

Közel 20 milliárd forintért építhet ki 89 mérőhelyet és a kapcsolódó informatikai infrastruktúrát az i-Cell Mobilsoft Zrt. és a Reaszfalt Kft. konzorciuma.

 

tudta_elofizetok

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. még tavaly októberben írt ki közbeszerzést a Nemzeti Tengelysúly- és kapcsolódó ellenőrzéseket támogató hálózat kialakítására.

Az uniós értesítőben nemrégiben megjelent tájékoztatás szerint idén augusztus elején kötöttek szerződést a tárgyalásos eljárás győztesével. Az i-Cell Mobilsoft Zrt. és a Reaszfalt Kft. alkotta páros nettó 19,9 milliárd forintért végzi el a feladatot.

A pénzért cserében a nyertes cégek kialakítanak majd 89 mérőhelyet, egy Közúti Ellenőri Információs Rendszert, egy TSM előszűrő rendszert, valamint egy TSM Hatósági rendszert, és utóbbit hat hónapig üzemeltetik is.

Az i-Cell Zrt. korábban is kapott már hasonló nagyösszegű állami megbízásokat. Az ARH Informatikai Zrt.-vel közösen nyerték el 2013-ban a HU-GO elektronikus útdíjrendszer kiépítésére kiírt 17,8 milliárdos közbeszerzést, majd 2014-ben az ORFK hatmilliárdos traffipax-tenderét, és az i-Cell Zrt. készítette az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszert (EKAER) is.

A 2012-ben alapított i-Cell Mobilfejlesztési Zrt. egyedüli tulajdonosa Emőri Gábor, aki a Napi.hu gondozásában megjelent A 100 leggazdagabb 2015-ös listáján a harminckettedik helyre került.

A 2011-ben bejegyzett Reaszfalt Építőipari Kft. tulajdonosa Erős Gábor és (a FLAVUS Mérnökiroda Kft.-n keresztül) Szőke József Tibor, aki 2010 júliusa és 2015 júniusa között az állami tulajdonú Magyar Közút Nonprofit Zrt.műszaki vezérigazgató-helyettese volt.

Erdélyi Katalin

A céginformációkat az Opten szolgáltatta.

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás