Egyéb

3,5 millió forintba került az MTVA tusványosi kiruccanása

 

Összesen 25 MTVA-munkavállaló vett részt a Fidesz-közeli erdélyi szabadegyetemen. Szállásra és ellátásra 2,9 milliót, útiköltségre pedig 650 ezer forintot költöttek.

 

tudta_elofizetok

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Előzmények

Újabb közel 2 milliárd forintot költ az MTVA internetes megjelenésre, Nyírő cége megint nyert

2014 óta 400 millió forintot költött ügyvédekre az MTVA

Ez a tahó lesz az MTVA sajtófőnöke

Mennyi az annyi: MTVA-s bloggerek fizetése

Átlátszós képzésre jelentkezett az MTVA, de aztán lemondták, mert a Norvég Civil Alap finanszírozza

Miután hazajöttünk Tusványosról, közadatigénylésben kértük ki az MTVA-tól, hogy nekik hány munkatársuk volt kint, és mennyi pénzbe került az ő kiutazásuk, szállásuk, ellátásuk, valamint a 2016. évi Tusványos közvetítése.

Az MTVA válasza szerint

– összesen 25, ebből 6 vezető beosztású és további 19 munkavállalójuk volt kint.

– MTVA-s autókkal utaztak ki, ez 494.249 forintba került.

– Továbbá egy kisbuszt is használtak, annak becsült költsége 157.000 forint.

– A szállás és ellátás költsége összesen 2.901.923 forint volt, ez tartalmazza a munkavállalók napidíját és dologi költségét is.

– Az MTVA munkatársai a tusnádfürdői „Fenyő Villában, továbbá a szervezők által biztosított szálláshelyeken” laktak, utóbbiak költségéről az MTVA-nak nincsenek információi.

Bár nem hasonlítható össze a kettő, hisz az MTVA-val ellentétben mi egyszer sem jelentkeztünk be élőben a köztévén (sem máshol), és nem volt médiasátrunk sem, ahol pl híradóst játszhattak az érdeklődők, de azért leírjuk, hogy a mi tusványosi kiruccanásunk vonatjeggyel, benzinköltséggel, szállással és étkezéssel együtt sem került többe 50 ezer forintnál. Ebből az Átlátszó az útiköltséget fizette, a többit saját zsebből álltuk.

A fideszes keménymaggal buliztunk, kormányszóvivővel szelfiztünk Tusványoson

Azt nem tudta megmondani az MTVA, hogy mennyibe került a rendezvény közvetítése.

„Elektronikus másolat nem áll rendelkezésre a költségekről. Mindazonáltal jelezzük, hogy a közvetítést az S.C. Szazszorszep SRL. végezte, amelynek felvételét a közmédia is átvette. Szerződéses kapcsolatunk alapján az adatigényléssel érintett közvetítés egyedi költségét nem lehetséges számszerűsíteni, tekintettel az átalánydíjas szolgáltatásra.”

A romániai cégnyilvántartás szerint a 2005-ben bejegyzett S.C. Szazszorszep SRL két tulajdonosa két román állampolgár, Kuti Attila és Jakab Endre.

A cég többször szerepel az MTVA szerződéslistáján, amely szerint az elmúlt években különböző feladatokért összesen 303 millió forintot fizetett nekik az MTVA. A Székely kapu című dokumentumfilm felhasználásáért összesen 53,3 millió forintot kapott a Szazszorszep SRL, tudósítások készítéséért és műsorgyártásért pedig összesen 249,8 millió forintot.

Erdélyi Katalin

Közreműködött: Sipos Zoltán

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 

Megosztás