Egyéb

Újabb százmilliókat osztottak ki a Városliget fejlesztésére

 

Két közbeszerzésen is eredményt hirdetett Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt.: az Állatkerti körúton épületek kialakítását és a környék rehabilitációját a Budai Műemlék Felújító Kft. nyerte el mintegy 236 millió forintért, egy konzorcium pedig a Liget világítási stratégiáját készítheti el kicsit több mint 17 millióért.

 

tudta_elofizetok

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

A Budai Műemlék Felújító Kft. építheti meg az Állatkerti körúton meghatározott ideig fennálló épületeket, újíthatja meg a BSZKRT (a BKV elődje) épületét és végezheti el a környező parkterületek rehabilitációját mintegy 235,8 millió forintért – derült ki a legfrissebb Közbeszerzési Értesítőből. A kft. alvállalkozók bevonásával teljesíti majd a munkát.

A cég feladata a Városligetben az Állatkerti körúton olyan „történeti gyökerekkel és előképekkel rendelkező épületek létrehozása, amelyek a korabeli építészeti értékeket képesek a modern kor kívánalmainak megfeleltetni. A 3 új, meghatározott ideig fennálló épület alapvetően vendéglátó funkciót lát el, de minimális belsőépítészeti átalakítással a későbbiekben kereskedelmi funkció ellátására is alkalmasak lehetnek.

Az új és régi épületek körül kialakítandó kerthelyiséges vendéglátóhely a századelő Városligetének békebeli hangulatát kívánja megidézni. A Ligetbe látogatók széles körének számára vonzó kínálattal, kiváló minőséggel, ugyanakkor megfizethető árakkal olyan típusú vendéglátás jöhet itt létre, amely jelenleg mérsékelten van jelen a Városligetben.”

A Budai Műemlék Felújító nem rég – mint arról az Átlátszó beszámolt – a CLH Hűtés- és Klímatechnika Kft. közösen elnyerte a XIII. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő Lehel Csarnok felújítását 225 millió forintért.

A CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben Mészáros Lőrinc 2015 júniusában szerzett tulajdonrészt, és a cég az új MTK-stadion építésében is részt vesz.

Egy konzorcium nyerte el a világítás megtervezését

A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. másik, a „Liget Budapest Világítási Stratégia és Vezérterv” elkészítésére kiírt tenderét Liget LightKonzorcium (ÚR-BEN Design Kft -RIO Lámpastúdió Kft.) nyerte a megjelent eredményhirdetés alapján.

A konzorciummal augusztus 16-án írták alá a szerződést a 17,1 millió forint értékű munka elvégzésére.

Csikász Brigitta

Fotó: Városliget Zrt.

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás