Egyéb

11 milliárdos keretmegbízást nyert a NIF-től az egykori beruházási igazgató cége

 

Galuska János 2010-ig vezető beosztásban dolgozott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nél, amelytől most nyert a cége egy 11 milliárdos munkát. 

 

tudta_elofizetok

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

A legfrissebb közbeszerzési értesítőben megjelent eredménytájékoztató szerint Magyarország vasúti hálózatát érintő projektekkel kapcsolatban fog hitelesítési eljárásokat lefolytatni a NIF Zrt. megbízásából a tendert elnyerő GTH Holding Zrt. A keretmegállapodás értéke 11,2 milliárd forint, amit európai uniós forrásból, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programból (IKOP) finanszíroz a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt.

A tender kiírása alapján a megbízás hét évre, 2022. december 31.-ig szól, az eredményközlő szerint pedig a GTH Holding Zrt. a feladatok 36,9 százalékát alvállalkozókkal fogja elvégeztetni.

A NIF nyílt közbeszerzését elnyerő GTH Holding Zrt.-t 2009-ben alapította a ma már kényszertörlés alatt álló Okto-Star Ingatlanforgalmazó Kft. 2012 februárjától 2013 végéig a GTH Holding tulajdonosa a ciprusi Parmos Holdings Ltd. volt, 2013 decembere óta pedig a Lánchíd Kontroll Kft. kezében van a cég.

A Lánchíd Kontroll Kft.-nek 2006 óta egyéb vállalkozásokon keresztül rész-, 2008 óta pedig közvetlenül és többségi tulajdonosa Galuska János. A cégnyilvántartás szerint ő 2006 szeptemberétől 2010 júliusáig a NIF Zrt. vezető tisztségviselője volt. Korabeli újságcikkek a NIF gyorsforgalmi igazgatójaként és beruházási igazgatójaként említik.

A Galuska közvetett tulajdonában álló GTH Holding Zrt.-nek nagy szerencséje van a 11 milliárdos NIF-megbízással, a GTH legnagyobb nettó árbevétele ugyanis az elmúlt öt évben mindössze 100 millió forint volt, a legmagasabb adózott eredménye pedig csupán 72 millió forint.

Erdélyi Katalin

A cégadatokat az Opten szolgáltatta. Képek forrása: NAVA

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás