Egyéb

Stadion után szálló és apartmanház épül Kisvárdán – a kivitelező a Nyírépszer Kft.

Mintegy másfél milliárd forintért épülhet meg a Kisvárdai Sportszálló és Apartmanház – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. A kivitelezést elnyerő két cég egyike az a Nyírépszer Hungária Kft., amelyik a debreceni menekültszállót bővítette nem sokkal a bezárása előtt.

 

tudta_elofizetok

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Július 26-án írta alá a szerződést a VÁRDA Sport Egyesület Kisvárda a Nyírépszer Hungária Kft.-vel és az MHM Produkt Kft.-vel egy 52 szobás szálloda és egy 8 lakásos apartmanház megépítésére – szerepel a megjelent közbeszerzési eredményhirdetőben.

A tájékoztatóból kiderült az is, hogy a kivitelezés során többek között az alapozás és a zsaluzások elvégzésére, a kőműves és az épületgépészeti munkákra, továbbá a felvonószerelésre alvállalkozókat vesznek majd igénybe.

Az építkezés végleges összértéke – áfa nélkül – 1,4 milliárd forint.

Az Átlátszó tavaly tavasszal írt a debreceni menekülttábor férőhely-bővítésének megkezdéséről, amelyet a Nyírépszer Hungária Kft. nyert meg. Az Európai Unió 164,4 millió forint támogatást nyújtott a 182,7 milliós beruházáshoz, amelyből a Nyírépszer által elvégzett munkálatok 143,5 millió forintot tettek ki. Hogy a tábor bezárása miatt mekkora összeget kell visszafizetni az uniónak, a kormány nem árulta el.

Csikász Brigitta

Fotó: Építészfórum.

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás