Egyéb

Oktatási műsort rendelt a köztévé közbeszerzés nélkül

 

Az MTVA tervei szerint szeptembertől kerül adásba az Ötödikes című, alkalmanként 26 perces műsor.

 

tudta_elofizetok

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztatás szerint az MTVA augusztus 12-én szerződést kötött az Erla Technopro Kft.-vel, ami nettó 418,75 millió forintért fogja legyártani az Ötödikes című oktatási műsort.

Egy epizód 26 perces lesz, és maximum 335 rész fog elkészülni. Ezek az MTVA tervei szerint 2016 szeptembere és 2017 decembere között, hétköznaponként kerülnek majd adásba a köztévén.

A megállapodás érdekessége az, hogy bár a tájékoztatás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg, az MTVA közbeszerzés nélkül bízta meg a műsorgyártással az Erla Technoprot. Az MTVA indoklása szerint azért, mert audiovizuális műsorszolgáltatóként ezt megteheti.

„az ajánlatkérő audiovizuális médiaszolgáltatónak minősül, és ilyenként a jelen hirdetményben megjelölt szerződés szerinti audiovizuális médiaszolgáltatásra szánt műsorszámok előállítása (gyártása) közbeszerzési eljárás lefolytatása nélkül beszerezhető”

Az oktatási műsor gyártásával megbízott pécsi Erla Technopro Kft.-t 2011-ben jegyeztette be Parragi Péter. 2014 óta a cég két tulajdonosa Urbán Ernő és Oláh László. Az MTVA-s megbízás nagyot fog dobni a kft. mérlegén, az elmúlt években ugyanis a legnagyobb árbevétele 103 millió forint volt.

Erdélyi Katalin

A cégadatokat az Opten szolgáltatta.

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás