Egyéb

Bontásra, földmunkákra és tervezésre mintegy 470 millió forintot költenek a Millenáris Park bővítéséhez

A Magyar Építő Zrt. a Garage Ingatlanfejlesztő Kft.-vel közösen mintegy 470 millió forintért alakíthatja ki a Millenáris melletti területen a közparkot és végezheti el a mélygarázs földfelszín alatti elkészítő munkálatait – szerepel a Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetményben.

 

tudta_elofizetok

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Emlékezetes, a kormány a Millenáris Park bővítéséről három évvel ezelőtt döntött. A beruházást azonban titkosították, mert a Keleti pályaudvarnál található Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetet költöztették volna ide. Később kiderült, hogy nem lenne elég a hely a rendőrségi épületnek, ezért erről végül is letetettek. A Nol.hu írta meg másfél héttel ezelőtt, hogy a projekttel kapcsolatos szerződésekre – amelyek például a mérnöki szolgáltatások elvégzésére vonatkoztak – két év alatt 1,9 milliárd forintot költöttek.

A park látványterveit augusztus elején mutatták be. A most megjelent eredményhirdetés szerint a Millenáris Széllkapu Beruházó, Fejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. többek között az irodaépület és vasbetonlemezek bontására, földmunkák elvégzésére, a bontott betonszerkezetek darálására, majd deponálására, valamint a szükséges tervezési feladatok elvégzésére július 28-án kötött szerződést a tendert megnyert Magyar Építő Zrt.-vel és Garage Ingatlanfejlesztő Kft.-vel.

A két társaság, valószínűleg alvállalkozók igénybevételével, 467,2 millió forintért végzi el a munkálatokat.

A Magyar Építő Zrt. – mint az Átlátszó beszámolt róla – idén márciusban nyerte el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 6 milliárd forintos tenderét a campus bővítésére. A céget egyébként 2015-ben vette meg a Körösaszfalt Zrt., amely az új Közgépnek tartott Duna Aszfalt Zrt. érdekeltsége.

Csikász Brigitta

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás