Egyéb

3 milliárd forintért épít lovardát a ZÁÉV az Orczy-parkba

Folytatódik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztése.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Márciusban írtunk arról, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségének tartott Magyar Építő Zrt. 6 milliárd forintért végzi el a Ludovika Campus bővítését. Akkor még nem volt nyilvános, hogy ki nyerte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által lovardaépítésre és az Orczy-park átépítésére novemberben kiírt közbeszerzést.

Augusztus elején kiderült, hogy a nettó 2,99 milliárd forintos megbízást a ZÁÉV Zrt. nyerte.

Építenek majd egy 1.500 négyzetméteres fedett lovardát, egy 1.200 négyzetméteres istállót, és egy zsűritornyot is. Ezenkívül készül egy díjlovagló- és ugró pálya is, ahol oktatás, bemutatók és versenyek lesznek. A tóparton épül egy büfé és egy mosdóblokk, a dísztéren pedig lesz egy 23 méter magas talpazatra felhúzott országzászló.

A beruházás érdekében az Üllői út északi irányából építenek egy visszafordító sávot, az Üllői út – Telepy utca csomópontba pedig egy kihajtó utat a parkolóból. Mindez jelentős forgalmi változásokkal, útlezárásokkal és új jelzőlámpák telepítésével, valamint a meglévők átprogramozásával fog járni.

A stadionépítésekben is jeleskedő ZÁÉV mellett a West Bau Kft. pályázott még a munkára. A két cég közösen végzi például a Fertődi-kastély felújítását, és együtt építik az MTK-stadiont, most azonban a West Bau nem járt sikerrel.

A ZÁÉV-nek kifejezetten jó éve van idén is: 1,5 milliárd forintért újítják fel a Nemzeti Kézilabda Akadémiát, 13 milliárdért építik a szombathelyi stadiont a Swietelskyvel közösen, 1,1 milliárdért dolgoznak a Pharos 95 Kft.-vel a zalaegerszegi stadionon, közel 4 milliárdért bontják a Népstadiont a Föld-Trans 2001 Kft.-vel, a West Bau Kft.-vel közös fertődi kastélyfelújításért pedig 1 milliárd forintot kapnak.

A 3 milliárdos NKE-lovardával együtt összesen már 23,6 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert a ZÁÉV 2016-ban.

Erdélyi Katalin

Címlapkép: tervlap.hu

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás