Egyéb

Felejlentéskiegészítést rendelt el a KNYF Rogán Antal állítólagos kenőpénze miatt

Feljelentés kiegészítést rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Rogán Antal négymillió forintos állítólagos kenőpénze miatt, a Tényi István által tett feljelentéssel kapcsolatban – tudta meg az Átlátszó a KNYF szóvivőjétől, Nagy Andreától. Nagy vihart kavart, amikor Portik Tamás után Vizoviczki László egyik volt beosztottja is arról beszélt, hogy úgy tudja, megvesztegették az egykori V. kerületi polgármestert.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Nem látta megalapozottnak a KNYF Portik Tamás azon állítását, amely szerint tízmillió forintot vitt Belváros-Lipótváros korábbi vezetőjének. A bírósági tárgyaláson elhangzottak miatt Tényi István Fidesz-aktivista, és tőle függetlenül Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarország társelnöke hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt feljelentést tettek az ügyészségen.

A KNYF végül úgy látta, hogy hiányzik a bűncselekmény gyanúja. Portik Tamás személye ugyanis nem hiteles, amiket elmondott, azok pedig nem olyan állítások, amelyek egyértelműek. Az ügyészségi döntéshez hozzájárulhatott Vizoviczki László azon közleménye is, amelyben arról írt, hogy nem ismerte Rogán Antalt és vele semmilyen kapcsolata nem volt.

Így emiatt nem, de egy másik, négymillió forintos állítólagos kenőpénz miatt még néhány napot aggódhat Rogán Antal. Arcát kitakarva nyilatkozott az N1 TV-nek egy, a diszkópápa Vizoviczki dolgait jól ismerő volt alkalmazott, és azt állította hogy négymillió forintot kapott az V. kerület első embere, hogy segítse a belvárosi szórakozóhelyek teraszainak megnyitását.

Az N1 TV igyekezett felismerhetetlenné tenni interjúalanyát, de a KNYF a jelek szerint azonosította az illetőt, ez látszik az N1 TV-nek küldött, és általuk nyilvánosságra hozott hivatalos megkeresésen, amelyben az interjú teljes és vágatlan anyagának kiadására szólítják fel a jobbikos sajtóorgánum főszerkesztőjét, az egykori hírtévés Kisberk Szabolcsot.

Az irományban szereplő ügyszámból az is kiderül, hogy „vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt indult” eljárás van folyamatban a nyomozó ügyészségnél.

knyf

Megkérdeztük erről a KNYF szóvivőjét: Nagy Andrea azt mondta az Átlátszónak, hogy a fideszes aktivista Tényi István, ugyanúgy, mint a Portik-féle állítólagos tízmilliós vesztegetés ügyében, az N1 TV-n bemutatott interjúalany által elmondottak miatt is feljelentést tett.

„Ebben rendeltünk el feljelentés kiegészítést és ennek keretében kérjük be a televíziós csatorna felvételét, hogy eldöntsük, elrendeljük-e a nyomozást.” A szóvivő hozzátette: minderre 15 napjuk van, ami még egyszer ugyanannyi idővel meghosszabbítható.

Kíváncsian várjuk, hogy ebben az ügyben mire jut a KNYF, hitelt ad-e Vizoviczki egykori bizalmasának, vagy ebben az ügyben is arra jut hogy nincs szükség nyomozásra annak eldöntéséhez, hogy kapott-e kenőpénzt a volt V. kerületi polgármester, jelenlegi kommunikációs miniszter, vagy sem.

Csikász Brigitta

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás