Egyéb

A kéményseprők új autóit is a Porsche Hungáriától vásároltuk

Mintegy 700 millió forintért vesz az Országos Katasztrófavédelmi igazgatóság 120 gépjárművet a kéményseprők számára a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft.-től – derül ki az EU-s Közbeszerzési Értesítő legújabb számában megjelent eredményhirdetésből.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Nem volt nehéz kiválasztania a katasztrófavédelemnek, hogy kitől vásároljon új járműveket a nem rég megkapott kéményseprő tevékenység ellátásához: az idén májusban meghirdetett tenderre egy ajánlat érkezett, mégpedig a Porsche Hungariától.

A cég az EU-s Közbeszerzési Értesítő alapján tíz tucat dobozos vagy egyterű gépjárműveket szállít le a közbeszerzésben meghatározott 692,1 millió forintos keretösszegért.

„A nyertes ajánlattevőnek az átadás-átvételének időpontjától 36 hónapig terjedő időszakra vagy a gépjárművek 100 000 km futásteljesítményéig szervizszolgáltatást, valamint 0–24 órás magyarországi mobil szervizszolgáltatást kell biztosítania.”

Emlékezetes, idén július 1-jétől a katasztrófavédelem vette át a lakossági kéménysepréssel járó teendőket azokon a településeken, amelyeken azt a megyei jogú város önkormányzata nem vállalta. Az OKF az új feladatkörhöz emberek felvételét hirdette meg. Első körben 450 új munkatársa lesz a katasztrófavédelemnek, és mint a hírekben megjelent, ők bruttó 360 ezer forintos fizetésben részesülnek.

Számukra érkeznek az új gépjárművek a Porsche Hungáriától. A cég, mint két hete megírtuk, a kilencvenes évek óta közbeszerzési favorit, és az idén több mint két tucat közbeszerzésen nyert, összesen mintegy 1,2 milliárd értékben, túlnyomó többségben egyedüli győztesként. Legutóbb a Legfőbb Ügyészség vett a kft.-től húsz gépjárművet 94 millió forintért.

Csikász Brigitta

Fotó: innen.

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás