Egyéb

Újabb milliárdos megbízást nyert el a cég, amelynek a tulajdonosából eltűnt egy részvényes

Mintegy egymilliárd forintért, az SDA DMS Zrt. terjesztheti ki a Budapest Főváros Kormányhivatalának elektronikus irat- és dokumentumkezelési rendszerét. A céghez kapcsolódó vállalkozásban, az RC Invest Vagyonkezelői Zrt-ben volt részvényes egészen idén májusig egy zenész, aki a jól menő cége ellenére filléres gondokkal küszködött, és aki tavaly novemberben hirtelen eltűnt. A strómannak vélt férfit még ma is keresi a rendőrség.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Szoftverrel kapcsolatos szolgáltatásokra kiírt, európai uniós alapokból finanszírozott projektekkel – KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15 – kapcsolatos közbeszerzésében a fővárosi kormányhivatal nem rég hirdetett nyertest. Az EU-s Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztató alapján az „Egységes központi elektronikus irat- és dokumentumkezelési rendszer (EKEIDR) fővárosi és megyei kormányhivatalokban történő kiterjesztése és szakrendszeri illesztések megvalósítása” áfa nélkül 1, 021 milliárd forintot tesz ki.

A szerződést az SDA DMS Zrt-nek Budapest Főváros Kormányhivatala felhívás közzététele nélkül arra hivatkozva ítélte oda, hogy tendert csak egy szereplő képes teljesíteni a kizárólagos jogok védelme miatt, ebbe beleértve a szellemitulajdon-jogot is. A felek a munka elvégzéséről szóló megállapodást június végén írták alá.

Az érdi székhelyű, szoftverkiadásra szakosodott SDA DMS Zrt. a leginkább szoftverkiadással foglalkozó SDA cégcsoport tagja. Tavaly a társaság értékesítésének nettó árbevétele majdnem elérte a félmilliárd forintot. Mérleg szerinti eredményként pedig mintegy 30 millió forintot könyvelhetett el.

A cégcsoportnak nem lehet oka panaszra, állami megrendelésekben nem szenved hiányt. Így az egyik vállalkozás, az SDA Informatikai Zrt. beszállítója volt többek közt a NAV-nak vagy a Volánbusznak is, egy évvel ezelőtt pedig elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztérium háttérintézményének, az Educatio Kft-nek a megbízását az egyetemeken használt Neptun szoftver fejlesztésére.

A cégcsoport egyik legjobban teljesítő tagja az SDA Informatika Zrt. volt: tavaly 1,3 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 108 millió forintos mérleg szerinti eredményt ért el. Tulajdonosa, ugyanúgy, mint az SDA DMS esetében, az RC Invest.

 

 

A főtevékenységként üzletvezetést jegyző vállalkozás vezérigazgatója Fauszt, a részvényesek között idén május 26-ig szerepelt Farkas Mihály, aki tavaly november 22-én mindenét, köztük személyes dolgait is hátrahagyva tűnt el. A történtekről beszámoló hvg.hu-s cikk szerint a férfi anyagi gondokkal küzdött, de köddé válására ismerősei, barátai sem találtak magyarázatot.

 

FarksMihaly

Farkas Mihályról szóló korábbi cikkünk

Pénzmosás, járulékcsalás, számlagyártás, szoftverkalózkodás – nyomtalanul eltűnt strómanok, 2. rész

A rendőrség még ma is keresi Farkas Mihályt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az Átlátszó megkeresésére. Mint a police.hu-n ma is olvasható: a férfi „54 éves, körülbelül 175 centiméter magas, átlagos testalkatú. Haja barna színű, enyhén őszbe vegyülő, felfelé kopaszodó, hátul copfban van összefogva. Kopaszságát egy a homlokára kötött kendővel szokta takarni. Járása normális, fürge mozgású. Eltűnésekor viselt ruházatáról nincs információ.”

Fauszt Zoltánnak kérdéseket küldtünk Farkas Mihállyal kapcsolatban, de eddig nem reagált. Ha megteszi, közreadjuk.

Csikász Brigitta

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás