Egyéb

Kisbuszt és Skodákat vett a Legfőbb Ügyészség 94 millióért

Húsz személygépkocsit – egy puccos protokoll-járművet és 19 felső-középkategóriájú szolgálati autót -, valamint egy kisbuszt vásárol a Legfőbb Ügyészség nettó 94 millióért. A tender nyertese a Porsche Hungária, amely csak az idén több mint 1 milliárd forint értékű közbeszerzésen diadalmaskodott.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Átlagosan hatéves, közel 200 ezer kilométert futott autóit cseréli le az ügyészség a napokban – tájékoztatta az Átlátszót Merhej Raulla, a pályázatot kiíró Legfőbb Ügyészség helyettes szóvivője. Megyei főügyészségeken, a nyomozó főügyészségen és az Országos Kriminológiai és Kriminalisztikai Intézetben számíthatnak az erre jogosult dolgozók új járműre.

A tendert a kilencvenes évek óta töretlenül közbeszerzési favorit, az egyebek mellett Skodák, Audik, Seatok, Volkswagenek magyarországi forgalmazója húzta be. A Porsche Hungária csak az idén több mint két tucat közbeszerzésen nyert, összesen mintegy 1,2 milliárd értékű szerződésállományt, túlnyomó többségben egyedüli győztesként. Ezek egy része adásvétel, más részük tartós bérlet és flottakezelés.

A legnagyobb tételben két vízműcéggel szerződhetnek: a fővárosi 452,4 milliós, a dunántúli 300 milliós közbeszerzésén bizonyultak nyertesnek.

A mostani ügyészségi tender első felhívását a Közbeszerzési Döntőbizottság márciusban megsemmisítette, mondván, a kiíró jogsértően módosította a pályázat határidőit.

A Legfőbb Ügyészég honlapjáról letölthető szerződések szerint a most beszerzett VW T6 Multivan Highline egyterű kisbusz bruttó 14,7 millió forintba került nem részletezett extrákkal és adókkal együtt. Ezen kívül vettek protokollcélokra egy Skoda Új Superb Style 1,8-as modellt 8,7 millióért, továbbá 19 darab Skoda Octavia Stlye 1,4-est egyenként bruttó 5 millióért.

2010 óta összesen 107 gépjárművet szerzett be az ügyészség, bruttó 533 millió forintért – tájékozatott Merhej Raulla.

Rádi Antónia

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás