Egyéb

Mintegy 64 millió forintért vásárol új autókat a külügyminisztérium

A Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. nyerte a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felső és felső-közép kategóriás autókra kiírt tenderét.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Egy felső kategóriájú személygépjárművet, négy felső-közép kategóriájút – összkerékmeghajtással – és egy hétüléses egyterű autót vesz a Külgazdasági és Külügyminisztérium, derül ki az EU-s közbeszerzési értesítő eredményhirdetéséből.

A közbeszerzést még tavaly októberben írták ki, és a nyílt eljárás során nyertesnek hirdetett Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft.-vel idén május 31-én aláírták a szerződést. A cég egyébként a Pappas Auto Magyarország Kereskedelmi és Szerviz Kft. elől vitte el a közbeszerzést.

Eredetileg nettó 135 millió forintra becsülték a szerződés összértékét, de végül 63,9 millió lett.

A Pappas Autonak sincs oka a szomorkodásra, mert mint nemrég az Átlátszó megírta, nagyjából 156 millió forintért vásárol tőle tíz, köztük speciális kialakítású gépjárműveket a Készenléti Rendőrség (KR) a Köztársasági Elnöki Őrség részére. Az autók között lesz egy speciális kialakítású felsővezetői gépjármű, kettő hasonlóan nem mindennapi biztonsági gépkocsi, illetve kettő tárgyalóbuszt is, valamint egy utasbiztosítás-műveleti feladatokat és egy helyszínbiztosítási feladatokat ellátó egyterű gépjármű.

Megírtuk azt is, hogy egy másik, prémium kategóriás járművek beszerzésére kiírt nyílt eljárás során egy speciálisan kialakított, páncélozott VIP-gépjárművet szerez be a KR. Abban az eljárásban tizennégy gépkocsiról van szó, köztük kettő lesz még szintén VIP-es kategóriájú, bár nem páncélozott, valamint további hat biztonsági közúti, nehéz terepjáróval bővül majd a delegációs gépkocsik száma.

Csikász Brigitta

Fotó erről az oldalról.

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás