Egyéb

300 millióért reklámozzák a fesztiválokon az 1956-os emlékévet Gerendaiék

Egyetlen ajánlattevőként a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. nyerte a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány közbeszerzését. Az 1956-os emlékév megjelenik majd a Gyerek Szigeten, a VOLT Fesztiválon, a Balaton Sound-on, a Sziget Fesztiválon és a Strand Fesztiválon is.

 

szulinap_superhero5 (1)

 

Budapesten már hetek óta láthatók azok az épületháló-reklámok, amelyek az 1956-os forradalomra hívják fel a figyelmet. Ezek annak a 230 millió forintos reklámkampánynak a részei, amelyet az Origót és VS-t birtokló New Wave Media Kft. tulajdonosának, Száraz István Péternek tavalyelőtt alapított reklámos cége, a Frank Digital Kft. nyert el.

A nemrégiben a legpofátlanabb adatgazda címmel díjazott Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért (KKETTK) Közalapítvány azonban nem áll meg itt, nemrégiben egy újabb tenderük eredménye látott napvilágot.

Eszerint az 1956-os emlékévet meg szeretnék jeleníteni minél nagyobb látogatottságú rendezvényeken, hogy az emlékév üzenete a társadalom széles rétegeihez, és különösen a fiatal generációhoz eljusson. Ezért az alábbi rendezvények látogatói találkozhatnak majd a reklámokkal: Gyerek Sziget, VOLT Fesztivál, Balaton Sound, Sziget Fesztivál, Strand Fesztivál.

A megbízást előzetesen kerek 300 millió forintra becsülte a KKETTK Közalapítvány, ám a nyertes ajánlattevő ennél kicsit olcsóbban, pontosan 299,2 millió forintért végzi el a munkát.

Bár nyertesről túlzás beszélni, hisz verseny egyáltalán nem volt. A Schmidt Mária által vezetett közalapítvány csak és kizárólag a megbízást végül meg is kapó Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft-t kérte fel ajánlattételre, mert a közalapítvány szerint csak ez a cég képes elvégezni a feladatot. A szerződést már április 29-én meg is kötötték vele.

“A vizsgálat eredményeként Ajánlatkérő megállapította, hogy az ajánlattételre felkért Ajánlattevő nem csak kizárólagos joggal rendelkezik a „1956-os Emlékév megjelenítéshez kapcsolódó rendezvényszervezési, kulturális eseményszervezési, feladatok elvégzésére a Gyerek Sziget, a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Sziget Fesztivál és a Strand Fesztivál rendezvényeken” tárgyú rendezvények, rendezvényszervezési, kulturális esemény-szervezési szolgáltatásokra vonatkozóan, hanem Ajánlatkérő azt is megállapította, hogy a beszerzést egyedül a felkért gazdasági szereplő képes megvalósítani.

Ajánlatkérő megállapította továbbá, hogy számára nem létezik semmilyen más reális alternatíva beszerzési igényének kielégítésére, és a verseny hiánya nem annak a következménye, hogy a közbeszerzés tárgyát a versenyt indokolatlanul szűkítő módon határozta meg.”

A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft-ről nemrégiben az Erzsébet téri óriáskerék kapcsán írtunk. A cég egyik ügyvezetője Gerendai Károly, többségi tulajdonosa pedig a Szigerta Invest Vagyonkezelő Kft., amelynek egyik tulajdonosa szintén Gerendai Károly.

A KKETTK Közalapítványnak végzett munkáról egyelőre csak annyit tudni, hogy alvállalkozó bevonásával lesz majd az 1956-os emlékévhez kapcsolódó programszervezés, installáció, videóanyag, térinstalláció, és szóróanyag a fesztiválokon.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás