Egyéb

A rendőrség delegációs járműveket vesz, első körben több mint 150 millió forintért tízet

Mintegy 156 millió forintért vásárol tíz, köztük speciális kialakítású gépjárműveket a Készenléti Rendőrség (KR) a Köztársasági Elnöki Őrség részére a Pappas Auto Magyarország Kft-től.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Tíz gépjárművet, köztük egy speciális kialakítású felsővezetői gépjárművet, kettő hasonlóan nem mindennapi biztonsági gépkocsit és kettő tárgyaló buszt, egy utasbiztosítás-műveleti feladatokat és egy helyszínbiztosítási feladatokat ellátó egyterű autót szerez be a KR delegációs célokra derült ki az EU-s közbeszerzési értesítő legújabb számából.

Ezeket a Pappas Auto Magyarország Kft. szállíthatja le a Köztársasági Elnökség Őrsége számára egy összkerékmeghajtású áruszállító logisztikai és kettő összkerékmeghajtású ügyintéző autóval együtt. A nyertes cégnek biztosítania kell szervizszolgáltatást, mégpedig az autók átadás-átvételének időpontjától 48 hónapig terjedő időszakra vagy a gépjárművek 120 ezer kilométeres futásteljesítményéig.

Mindez 156,2 millió forintjába kerül majd a KR-nek. Ebből a legnagyobb részt a speciális kialakítású járműveké tesz ki; a hét gépjárműért 130,1 millió forintot adnak ki az eredetileg becsült 108,3 millió forint helyett. A közbeszerzés teljesítéséhez a Pappas Auto alvállalkozókat is igénybe vesz. Többek között a megkülönböztető jelzések és a Tetra-rádió szerelésére, a szervizszolgáltatásra és garanciális teljesítésre, illetve az előírt fóliázás kapcsolatos munkálatok elvégzésére.

Lesznek majd a VIP-járművek is

A tender azonban nem az egyetlen, amellyel a Készenléti Rendőrség a delegációs feladatainak ellátásához szükséges gépjárműparkját bővíti.

Egy másik, prémium kategóriás járművek beszerzésére kiírt nyílt eljárás során egy speciálisan kialakított, páncélozott VIP-gépjárművet vesz a KR. Abban az eljárásban tizennégy gépkocsit szerez be a testület, köztük kettő lesz még szinten VIP-es kategóriájú, bár nem páncélozott, valamint további hat biztonsági közúti, nehéz terepjáróval bővül majd a delegációs gépkocsik száma.

Csikász Brigitta

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás